Po innstalacji Kaspersky IS problem z Firefoxem


(Jarsonillo) #1

Tak jak w temacie, po instalacji nowego KISa i aktywowaniu go mam problem z Firefoxem. Problem wygląda tak jak na załączonym zdjęciu. Z wieloma stronami ten sam problem. Czy ktoś zna jakieś rozwiązanie ?


(zbigg47) #2

Proponuję odinstalować KIS i ponownie go zainstalować, pobrawszy go uprzednio z witryny Kaspersky.

Jeśli to nie pomoże to zwróć się do pomocy Kasperskiego, to najlepsze rozwiązanie…


(1niez) #3

Sprawdź czy nie masz czasem włączonego sprawdzania SSL. Antywirusy często przez to robią kłopoty.


(adam9870) #4

Miałem podobnie z ESETem i pomógł restart komputera.


(FadeMind) #5

Firefox głupieje po włączeniu w AV/IS monitorowania ruchu połączeń szyfrowanych SSL. Chrome nie ma tego rodzaju problemów :grin:

Rozwiązaniem jest wyłączenie monitorowania/skanowania połączeń SSL (jak już wspomniano). Reinstalacja samego AV niewiele da :stuck_out_tongue_winking_eye: gdyż jest to problem z Firefoxem a nie z KIS.


(Jarsonillo) #6

Już to zrobiłem i niestety nie pomogło.


(Jarsonillo) #7

ok, dzięki za radę, jutro postaram się znaleźć w panelu KISa to SSL i to wyłączę.


(Jarsonillo) #8

Dzięki za info, jutro rano to ogarnę, bo mam ten problem na drugim laptopie, na tym o dziwo jest wszystko ok. Jak nie będę mógł sobie poradzić, to będę pisał.


(ybu) #9

https://support.mozilla.org/t5/Rozwiązywanie-problemów/Jak-rozwiązać-problem-z-komunikatem-quot-SEC-ERROR-UNKNOWN/ta-p/31578


(1niez) #10

Jak coś nadal jest nie tak to zrób próbę naprawy KISa bo czasami bywa tak że antywirusy źle sterowniki swoje do systemu wgrywają więc czasami potrafią tak wariować.