Po instalacji ster. chipsetu nic nie ma na pulpicie


(barabasz606) #1

Witam.

Zainstalowałem sobie dzisiaj od nowa Windows 7 HP 64bit. Ponieważ posiadam płytę główną msi 880GM-E41 postanowiłem zainstalować sterowniki do chipsetu z tej strony: http://www.msi.com/product/mb/880GM-E41 ... ver&os=All Pierwszy z góry(ten co ma ponad 300 mega), oczywiście wybierając odpowiednia wersję systemu.

Ładnie mi się instalowało i na koniec restart kompa po zakończonej instalacji. Po restarcie już nic nie mam na pulpicie, oprócz samej tapety.. Alt+Ctrl+Del i już zupełny brak wszystkiego, ciemno i głucho. W trybie awaryjnym nie mogę odinstalować AMD Catalyst Install Managera ( posiadam też karte Ati, procek Phenom II 965BE ).

Ma ktoś jakieś pomysły jak tego się pozbyć? System w sumie ma zainstalowane aktualizacjie z WU i ten sterownik od chipsetu i firefoxa.


(Mario525) #2

Spróbuj odpalić z płytki Win7 spróbować naprawić system. Powiedz jeszcze jak to wyszło, że już masz zainstalowane aktualizacje z WU jak dopiero zainstalowałeś system na czysto?? Następnie pobierz te stery do chipsetu http://pl.msi.com/service/download/driver-2592.html. Nie wiem czy czasami coś nie będzie ze sprzętem ile masz kości pamięci RAM?? To jest nowy komp?? System oryginał?? Jaka wersja systemu?? (nie chodzi mi o Home Premium).


(barabasz606) #3

Więc tak: System zainstalowałem oryginalny WINSOWS 7 x 64 bit. Podczas instalacji kazałem instalować wszystkie aktualizacjie automatycznie. Szybko poszło bo mam neta 50 mega. Pobrałem w międzyczasie stery do chipsetu i to są te same co ty mi podałeś linka. Komp jest praktycznie nowy.. płyta kupiona w czerwcu razem z phenomem II i z ramami ddr3 4x1Gb 1333Mhz(płyta je obsługuje). A tak na marginesie to już sobie poradziłem, otóż nie wiem czemu szybciej na to nie wpadłem aby dać przywracanie systemu w trybie awaryjnym. Jednak jak człowiek trochę pomyśli to sam wszystko zrobi.