A więc sprawa wygląda tak: Mam laptopa Samusng NP-R522-JS01PL i postanowiłem
zmienić system operacyjny z win7 na XP. Po zainstalowaniu od nowa oryginalnego XP Sp2 napotkałem pierwszy problem - nie działa karta graficzna (ATI Mobility Radeon HD 4650). Zainstalowałem więc najnowsze stery, instalacja zakończona powodzeniem, jednak nic się nie stało - nadal nie można zmienić rozdzielczości, włączać gier itp.
Zauważyłem że system jej w ogóle nie wykrywa. Pomyślałem że to wina braku sterowników płyty głównej, zainstalowałem je i działają jednak co do karty to nie dało efektu… próbowałem już wielu sposobów i nie mam już pomysłu co zrobić. Być może to wina tego że w biosie jest nie ustawiona karta graficzna PCI-e tylko standardowa? Nie wiem jak to sprawdzić/zmienić. (Mam bios Phoenix)
Aktualnie jestem na mobilnym internecie. Jutro ściągnę ten sterownik usunę poprzednie i zainstaluje w tej kolejności jak napisałeś i dam znać czy działa.
zainstalowałem sterowniki chipsetu podane przez XMan
zainstalowałem sterowniki grafiki które podał Kamyk 92
zainstalowałem audio, resztę…
i już!
Zanim zdecydowałem się napisac na tym forum szukałem w google i przebadałem wiele tego typu tematów z tym problemem i w żadnym nie udało się z nim uporac, a tu prosze to było takie proste ;d Wystarczyło zainstalowac odpowiednie stery w odpowiedniej kolejności dziekuje ;D
PS. sory że dopiero napisałem ale jakoś tak zająłem się tym lapkiem… ;d