Pobieranie z CDA

o nic biega. zdałem sprawe z sukcesow. była odpowiedz, odpowiedzialem :slight_smile:
(tak, filman faktycznie jest lux; ale dla mnie tez cda.pl - masa fajnych spraw
co jeszcze masz na oku oprocz filman? bo ja oprocz filmana to takie proste → ekino-tv.pl, filser.cc,…)

OK Jest jeszcze obejrzyj to, zaluknij.cc i Watch Poland Movies, TV Shows Online For Free Taki Netflix za darmo online.

za linki - thx.
z tym, że z filmana coś ściągnąć to cud. same reklamy, niewiadomo w co klikać, klikam w linię z paru wylistowanych, to okno za oknem reklamowe. Tak, że raz na ruski rok cos mi sie udaje sciągnąć. O, teraz udalo sie z filmana dwa filmy sciagnąć :slight_smile:

Jest jeszcze https://movies2watch.tv/ treści po angielsku, często się trafiają napisy po polsku, tylko trzeba wyszukać w playerze [CC] a jak nie to można wyszukać napisy w sieci, pobrać film i otworzyć np za pomocą SM Player plik z filmem + plik z napisami. Jak pobrać? Trzeba rozkminić, nie bardzo mam na to czas teraz.

Ja mam Firefoxa z uBlock Origin i w ogóle nie mam żadnych reklam na filmanie i innych. Wszystkie linki odnośniki na filmanie są czyste bez żadnych reklam.
Czasem zdarzają się jakieś dziwne hostingi, gdzie trzeba zamknąć jakieś okienko, ale to bardzo rzadko. Najlepsze linki to voe.sx zawsze tych używam i od razu odpala się film bez żadnych reklam i zawsze działają na nim wtyczki do ściągania.
Chrome z Adguardem też daje radę, żadnych reklam na filmanie.

potwierdzam. definitywnie leczy sprawe zalewu reklamami

a kiedykolwiek jdownloader na cda działał?? kiedykolwiek miał wtyczkę stosowną? bo teraz nie ma - to ja wiem dlaczego nie działa.

Obecnie działa jdownloader z CDA jak zresztą wszystko inne.

no tak…kolejna tzw ciekawa sprawa. Widocznie jdownloader dla cda nie ma wtyczki (w spisie, z jakąś oczywistą nazwą „cda”, jej nie ma), sam z siebie potrafi wyczaić strumienie na cda.
Tylko, że u mnie wyczaja np tutaj https://www.cda.pl/video/236263567/vfilm - 4-y strumienie, sciągam wersje 360p_aac, a wersja glucha, audio nie ma, jeno same video. Pozostalych trzech strumieni nie sprawdzalem, bo dlaczegóż mają mieć audio skoro ten nie ma :slight_smile: W kazdym razie audio nie ma. Tymczasem IDM sciąga (a+v) bez problemu dla kazdej rozdz.

Obecnie standardem staje się to, że są osobne strumienie dla audio i dla wideo. Programy do pobierania sciągają oba strumienie i je łączą. Np yt-dlp mozesz wskazać który chcesz mieć strumień audio i który wideo. Pobierze 2 pliki, jeden z audio a drugi z wideo. Na koniec połączy je do jednego pliku (za pomocą ffmpeg) a te dwa osobne skasuje. Jeżeli chcesz znać składnię, zapytaj AI. Ewentualnie można używać nakładki na yt-dlp żeby nie myśleć o składni.

to, to jest jasne. z „-F” wiadomo co otrzymuje sie, a potem …-f IDv+IDa… Ale nie o tym moj ostatni post.
ja pisalem o jdownloader: twierdzisz, że (screen) sciągasz 4-y wersje filmu (a/v wynikowo zmuksowane)…?
bo - jak napisalem - juz w pierwszym pobraniu 360p_aac dostaję tylko video. Zero audio. przy czym nie ma mozliwosci jakiegos ustawienia jdown. dla cda, bo nie ma wtyczki żadnej dla cda.
chodzi o jdownloader. Nie o yt-dlp.

Z tego co czytam jDownloader również powinien łączyć audio z wideo, tak samo za pomocą ffmpeg które jest dołączone do instalki. Niestety nie wiem dlaczego tak w tym przypadku nie robi.

Niestety czasami wszystkiego nie ogarniesz jednym programem. Na marginesie, spróbuj tego: (GUI dla yt-dlp, ffmpeg) - otwartoźródłowy więc nie zaskoczy Cię nagle żeby zapłacić.

oto jak widzi Twój link, tj https://www.cda.pl/video/236263567/vfilm

można wybrać jakości i potem wszystko zostanie scalone w jeden plik.

Mogę wybrać np

i po chwili mam juz plik połączony z dwóch strumieni.

Program fajnie się rozwija, ostatnia aktualizacja tydzień temu.

Póki co IDM wyrabia się,wiec dramy nie maM,ale dzięki za link, może przyda się.

https://support.jdownloader.org/en/knowledgebase/article/download-from-video-audio-streaming-websites?utm_source=chatgpt.com
/…/ JDownloader only downloads the video or audio or downloads both but separately - what can I do about this?
Seems like you’ve tried to download a HLS stream with split video/audio.
JD cannot yet auto-handle those /…/
czyli jdownloader bywa, że średnio sobie z tym radzi.
AI podpowiada bardzo obszernie, że: dla różnych serwisów HLS/DASH sa w sieci info o pustym torze audio, bo jdownloader albo nie widzi audio na www, albo nie potrafi zmuksowac z video. Czyli sprawa lezy póki co.

Po co zawracasz sobie głowę Jdownloaderem, jak taki prosty dodatek przeglądarki MPMux ściąga z audio dobrze.

z prostego powodu → jesli chce sciagnąć 2-3-4-… filmy (zakolejkować, bo jesli juz cos wybieram/szukam/znajduję, to po pare filmów), to downloader nie blokuje mi przeglądarki. downloader poza przegladarka jest po prostu max wygodny, dla mnie to jest poza dyskusją, np. jesli serial - to pare sezonów moge wklepać do IDM (jesli wyczaja linki na www), ustalić ile ma jednoczęsnie ściągac, po jednym, po dwa,… ← w przegladarce wolisz to ściągać?? :slight_smile:

btw: oczywiście powiadomienia mail z forum o odpowiedziach nie dochodza do mnie. Normalka.

OK JDownloader nie ściąga z CDA audio.

Dla zainteresowanych GitHub - NickvisionApps/Parabolic: Download web video and audio również kolejkuje
obraz