Początkujący, Virus Alert

Na moim kompie mam pełno wirusów…Na skutek tego w tym pasku na dole (godzina itp.) wyświetla mi się ikonka:http://img58.imageshack.us/my.php?image=shk4.jpg

Po 1) nieda się zamknąć,to pikuś.

po 2) napoczątku coś z tego ciągle wyskakiwało ale coś pokombinowałem i teraz tylko sobie istnieje, i niby nic gdyby…

Nie Da się ustawiać tapet!Wykrzyknik Pomóżcie mi z tym bo niewytrzymam przy jednym kolorze!.

Mam też inną ikonke z ostrzerzeniem lecz z niej co jakiś czas wyskakuje takie coś: http://img242.imageshack.us/my.php?image=1bk8.jpg

To bardzo spowalnia mi kompa…Prosze o pomoc!!

Nie mam zielonego pojecia o tych logach i wpisach…Niechciałbym sobie zepsuć komputera i prosze o pomoc! Oto moje logo:

Jak zrobiłem coś nie tak to powiedzcie.

Na początek użyj narzędzia SmitFraudFix w opcji 2 w trybie awaryjnym.

Po zrobieniu daj log z HijackThis oraz SilentRunners oraz C:\rapport.txt. Jeżeli podczas uruchamiania silenta pokaże się jakiś błąd to proszę podać jego dokładną treść.

Ta czerwona ikonka z białym krzyżykiem to chyba jest autoconnect i oznaka,że nie masz połączenia internetowego.

Jak byłoby połaczenie to powinno być zielone kółeczko i biały tzw ptaszek.

agaopo guzik prawda. Jak masz pisać bzdety to się nie odzywaj. To od programu typu SpySheriff.

log z C:rapport.txt jest z SmitFraudFix ??

Tak.

Edit :

nie masz :stuck_out_tongue: bo kolega Urban nie ma autoconnecta :stuck_out_tongue:

może i nie mam racji w tym przypadku,ale autoconnect taką ma ikonkę kiedy nie może połączyć się z netem.

W tym programie :SmitFraudFix: klikam w tą ikonke, pisze kliknij jakiś klawisz i wychodzi mi z programu…

UrBaN a odpalasz go w trybie awaryjnym ?

tak.

Klikasz dowolny klawisz i ci znika ??

To wtedy zobacz czy czasem w zaplanowanych zadaniech (panel sterowania => zaplanowane zadania) nic nie masz

Zawsze mozesz użyć narzędzia SmitRem

Usuń:

Start => Uruchom => wpisz services.msc => zatrzymaj i wyłącz usługę Windows Log

Pliki usuń programem Pocket Killbox czyli odpalasz Killboxa zaznacz opcję Delete on Reboot następnie w polu Full Path of File to Delete wklej ścieżke:

C:\WINDOWS\system32** atmclk.exe**

następnie program będzie pytał o restart (oczywiście zgadzasz sie)

I to samo robisz z tymi ścieżkami:

C:\WINDOWS\system32** dcomcfg.exe**

C:** winstall.exe**

C:\WINDOWS\system32** nvsvcd.exe**

Na koniec musowo wklej loga SilentRunners

Nie chce zawracać wam głowy, jak mam usunąc te ścieżki za pomocą SmitRema? Resztę w miare rozumiem.

Złączono Posta : 23.08.2006 (Sro) 14:19

Ściągnełem smit rema , odpaliłem, klikałem ciągle jeden klawisz , coś zaczeło się skanować, jak się skończyło to zresetowałem… Włączam i … :o Wszystko ok.! :smiley: … Jedynym już problemem są co jakiś czas wyskakujące okinka (hazard itp.). Wiecie jak się tego pozbyć?? Wysłać jakieś loga??

P.S.Dzięki wielkie!!