Podczas uruchamiania gruba = error 16


(Mko0) #1

Witam, problem jak w tytule, dodam tylko, że mam susa 10.2, zazwyczaj po kilku restartach udaje mu się w końcu zaskoczyć. Czy można to jakoś naprawić? :mrgreen:

Pozdrawiam


(Lazowski) #2

google nie gryzie

http://www.astahost.com/info.php/proble ... t8599.html

http://forums.suselinuxsupport.de/lofiv ... 17710.html

http://www.linuxquestions.org/questions ... 16-502218/

viewtopic.php?f=14&t=193021&st=0&sk=t&sd=a


(Mko0) #3

taaa, jeśli ktoś ma jeszcze w zanadrzu linki w wietnamskim, arabskim lub hebrajskim języku

to od raz można sobie odpuścić :evil: link polskojęzyczny nie dotyczy błędu 16.

to tyle w kwestii gryzącego googla [-X

Oczekuję treści mających mi pomóc a nie podbijających licznik postów.

Pozdrawiam


(Kaka') #4

Archell , radzę uważać na słowa. Kolega CKUreprezent nie podbija postów, lecz stara Ci się właśnie pomóc. Skoro nie znasz angielskiego, weź słownik do ręki lub kulturalnie poproś o linki do stron polskojęzycznych.


(Mko0) #5

ach, rozumiem, uważać na słowa :o , no to będę uważał :mrgreen: swoją drogą to dobry tok rozumowania: jak ktoś szuka rozwiązań na tym forum to ....... eee nie będę się uzewnętrzniał żeby nie urazić kogoś :x

p.s. poniższe link również nie rozwiązuje tematu

viewtopic.php?p=1296401


#6

http://forum.suse.pl/index.php/topic,14979.0.html

http://forum.suse.pl/index.php/topic,5699.0.html

Proszę, po naszemu.


(Mko0) #7

Dzięki, póki co działa, mam nadzieję, że na dłużej :mrgreen:

Pozdrawiam :biggrin: