System korzysta z pcm
Ustawiam to na 100.
Ale Gain jest -48 
Jak ustawić żeby był 0 (czytałem że tak jest najlepiej)
System korzysta z pcm
Ustawiam to na 100.
Ale Gain jest -48 
Jak ustawić żeby był 0 (czytałem że tak jest najlepiej)
Ale to przypadkiem nie będzie skrzeczeć Ci dźwięk w systemie ?? Gain powinno być poniżej zera, przynamniej jeśli chodzi o nagrywanie dźwięku (czym się osobiście zajmuję w moim studio) inaczej będą przestery 
Pozdrawiam!
No ale -48 to trochę za mało.
Mp3 odtwarza mi dosyć cicho… 
Nie wiem u mnie gra w miare głośno więc nie podkręcam zwłaszcza, że master mam na Gain = 0
ale spróbuje obczaić jak to się zmienia 
Pozdrawiam!
U mnie moge ściszyć master a i tak wszystko gra 
za odtwarzanie na mojej karcie odpowiada pcm
i ustawienie na 100 daje -48
Musi się gdzieś zmieniać to 
mam wszystko na maxa ale pomimo to gain jest -48 
Jesteś pewien, że na pewno da się to zmienić ?? Sprawdzałem wszystkie pliki z konfigami i nie zauważyłem żeby dało radę jakkolwiek to zmienić ?? Zresztą w samym mikserze to jest maksymalna wartość. Zresztą na 0 u mnie na pewno byłby przester, gdyż wszystkie dźwięki grają u mnie dość głośno. Może to bardziej wina karty lub głośniki Ci padają, że masz ciche mp3, albo też może wina mp3 
Pozdrawiam!
może to peja - 997 ?
a moze z odtwarzaczem cosik nie tak? sprawdz inny odtwarzacz. moze to on przestawil? albo cuś 
Nie Peja tylko Slums Attack jak już
A tak na poważnie to dokładnie sprawdź czy aby na pewno karta jest sprawna, głośniki i w ogóle sprzęt grający. Może po prostu system się posypał
Dodam tylko, że suwak od głośności w XMMS zmienia również głośność całego systemu, czyli głośnością systemu możesz sterować za pomocą XMMS a dokładnie za pomocą suwaka jego głośności, jeśli używałeś XMMS a używasz jakiegoś innego playera to sprawdź czy właśnie w XMMS poziom dźwięku nie jest zmniejszony 
Pozdrawiam!
chodzi o to że zawsze tak miałem 
I najbardziej odczuwalne jest to na amaroku
na audacious jest głośniej ale też nie jest na maxa.
IMO ten suwag pcm w alsamixer powinien mieć gain przynajmniej -10 a nie -48
Może w pliku konfiguracyjnym da się to zmienić
?
Dlatego amarok to dla mnie badziewie i dlatego wolę mniej funkcjonalnego XMMS 
Ja przeglądałem wszystkie pliki ale spróbuj jeszcze uruchomić w konsoli
alsaconf
Pozdrawiam!