Podłączanie pulpitu zdalnego - błąd 0xC00000BB


(silvver) #1

Mam u siebie 2 komputery, do jednego łączę się przez pulpit zdalny, i wczoraj bez problemu się połączyłem o 20. Jednak jak chciałem się podłączyć 3h później (o 23) to wyskoczył ten błąd:

pzdke6.th.jpg

dzisiaj ciągle ten błąd wyskakuje... Mam Win XP SP2 z updejtami, a na komputerze na który próbuje się połączyć jest Win XP i ten komputer jest na pewno włączony. SP1. Próbowałem z laptopa brata - z Visty ale też pojawia się ten błąd.

Dlaczego się on wyświetla?

Co zrobić aby dało się normalnie zalogować do pulpitu zdalnego?

znalazłem http://support.microsoft.com/kb/891849 ale nic mi to nie pomaga...

Sieć nie stwarza problemów - mogę wchodzić na laptop brata.

W dzienniku zdarzeń nie znalazłem informacji o tym błędzie ;/


(MarS) #2

Z tego, co piszą na innych forach problem może dotyczyć Kerberosa. Ktoś inny typował problem z nieprawidłowym ustawieniem serwera czasu w Windows

Zerknij

http://www.itnewsgroups.net/group/micro ... 15779.aspx


(silvver) #3

wykryłem na tym drugim komputerze tmp.exe i offlce.exe, wywaliłem i jak na razie działa :]

tylko ciekawe skąd się tam to wzięło jak na tym kompie nie serfuje się przez neta tylko jest używany bardziej jako serwer....

EDIT

kurczę... znowu to samo...

Jak włączyłem tamten komputer, wszystko było OK, podłączałem się zdalnie bez problemów a teraz samo z siebie znowu..

>.<

złośliwość rzeczy martwych czy co...

partycje z tego komputera do którego chcę się połączyć zmapowałem (jak działało), jednak.... :

46572856dz0.th.jpg