Moje zaawansowanie w html jest na najniszym poziomie ale postarałem się zrobić podręcznik dla tych którzy chcą zacząć przygode z linuxem… Prosze o ocenienie go i wypowiedzenie się http://www.linux.k9.pl (oczywiście jeszcze nie dodałem wszystkich działów).I prosze nie oceniać mojego zaawansowania w html czy grafice tylko sam podręcznik
Cygan i czas tego za dużo nie mam a grafike to mam czasmai niezła tworze grafike tylko html i inne te języki dla mnie to czarna magja ale codzienie czytam kursy
-nazwa systemu powinna być pisana dużą literą oraz w mianowniku - Linux
-zbędne powtórzenie słowa “oraz”
-jądro jest określane mianem kernela, nazwa “Linux” tyczy się do całego systemu
Mandriv a
przede wszystkim
Co ich powiało? :o
Powtarzanie wyrazów.
Powinno być zatytuowane “Instalacja Mandrivy”, ponieważ opisujesz instalcję tylko tej dystrybucji :roll:
To kilka rzeczy, które udało mi się zauważyć.
Nie oceniałam części merytorycznej.
Popracuj nad interpunkcją i stylem.
Pamiętaj, że osoby początkujące (a do takich jest zaadresowany Twój “podręcznik”) będą oceniać poziom autora głównie pod kątem zapisu.
Obserwując Twoje posty na forum, można zauważyć, że jesteś poczatkującym uzytkownikiem Linuksa, więc przypuszczam, że posiłkowałeś się jakimiś innymi publikacjami pisząc Twój poradnik - wypadałoby podać źródła z których korzystałeś
Plus za oszczędność szaty graficznej - strona szybko się ładuje i jest czytelna.