Połączenie WIFI


(Karolmural) #1

Witam. Mam takie pytanko, wiem że lamerskie ale może ktoś mi na nie odpowie. Mam kartę WIFI, po włączeniu wykrywa mi sieć dajmy na to X, dostaję informację z systemu że sieć nie posiada zabezpieczeń i teoretycznie się z nią łączę ale niestety nie mogę wejść na żadną stronę. Czy coś muszę jeszcze zrobić żebym miał połączenie z internetem przez WIFI?? Zaznaczam że pokazuje mi się że jest to sieć bez zabezpieczeń. Z góry dzięki za odpowiedz


(system) #2

Zapłacić adminowi :twisted:


(PaPuX) #3

Teoretycznie to musisz mieć przydzielonego MACA karty sieciowej pod dane IP które przepuszcza serwer.


(L337 Crew) #4

kto Ci tak powiedział ?

A słyszałeś o hot spotach ?

Wiecie co wy piszecie ?


(Kmnet) #5

Nie zabezpieczona sieć-wyświetla przy znalezieniu każdej sieci która nie używa szyfrowania.Nie w każdym mieście są HOT SPOT-y.Może być też sieć niezabezpieczona,z którą łączysz sie za pomocą PPPOE(ja tak się łącze) i wtedy masz swój login i hasło.Proponuję najpierw trochę poczytać,a potem cytować Wikipedie :lol: . Pozdrawiam


(system) #6

prezydent nie udawaj że nie wiesz o co mu chodzi.

Sam mam swoją radiówke i denerwują mnie takie pytania.


(Karolmural) #7

@killer jesteś przewrażliwiony jak cię takie pytania denerwują to nie czytaj i poszukaj sobie innego zajęcia nie mam zamiaru się włamywać do czyjejś sieci, bo wiem czym to może grozić. Zadałem proste pytanie, nie jestem obeznany w sieci WIFI tak jak co niektórzy co myślą że jak się o coś takiego pytam to znaczy że mam 15 lat i chcę poszaleć i włamywać się gdzie popadnie. Chciałem tylko wiedzieć czy jak widzę sieć która nie ma szyfrowania to oznacza że mogę się przez nią łączyć ze światem ?? Czy jest to tylko informacja że widzę taką sieć ale o połączeniu mogę zapomnieć ??


(Sebastianbaran) #8

Moim skromnym zdaniem nie powinieneś mieć większych problemów z przyłączeniem się do tej sieci. Ja obecnie przebywam w niemczech. Mój laptop znajduje mi wiele dostępnych sieci ale tylko dwie z nich są niezabezpieczone. Nic nie konfigurowałem w sprzęcie. Zainstalowałem tylko Broadcom 802.11 Network Adapter i wszystko mi działa. Proponuję się nie poddawać :wink: