Polecenie ,,regedit" -nie działa


(Muranskiwoj) #1

Witam tak jak w temacie oprócz tego zablokowany antywirus i blokada uruchamiania hi jack (skorzystałem z wersji ,,com") Oto link do loga z hi jack: http://www.wklej.org/id/127563/ Proszę o pomoc


(deFco247) #2

To może być infekcja zakładająca debugger na programy.

Wykonaj pełny skan Malwarebytes' Anti-Malware - znalezione obiekty usuń.

Gdy będą wirusy pokaż raport.

Pokaż logi z OTL

(Na Windows Vista uruchamiamy program z menu Uruchom jako Administrator... )

oraz GMER.

W GMER nic nie zmieniamy -> wciskamy Szukaj (skan potrwa kilkadziesiąt minut) -> po skanie Kopiuj.


(Muranskiwoj) #3

Witam log z OTL:http://www.wklej.org/id/127619/ oraz Malware :http://www.wklej.org/id/127621/ Z GMERA dołączę poźniej. Dzięki


(deFco247) #4

Miałem rację co do blokad.

Jednak na ten typ infekcji trzeba zastosować ciężką amunicję...

Pobierz Combofix i uruchom.

Pokaż log.

Podczas pobierania i skanowania Combofixem należy wyłączyć wszelkie antywirusy i firewalle.


(Muranskiwoj) #5

Wklejam log z COMBO: http://www.wklej.org/id/127647/ Skanować jeszcze GMEREM ?


(deFco247) #6

Już nie.

Combofix wykrył brak jednego pliku systemowego.

Włóż płytkę z systemem.

Start -> Uruchom... -> cmd

Wpisujesz w oknie:

Gdzie X: to litera napędu CD/DVD.

Log wygląda na czysty.

W OTL kliknij CleanUp.

Wyczyść rejestr i dysk CCleaner.

Usuń zbędniki z autostartu.

Wykonaj pełny skan Malwarebytes' Anti-Malware - znalezione obiekty usuń.

Gdy będą wirusy pokaż raport.