Potrzebuje znalezc router do ktorego moglbym podpiac internet kablem antenowym i jednoczesnie aby ten router mogl udostepniac bezprzewodowo (jak i przewodowo) internet dalej. Najlepiej gdyby byl to d-link.
Z gory dzieki.
P.S. Da sie tak wogole zrobic nie uzywajac dodatkowych uzadzen?
Chyba nie ma rutera z wejściem antenowym, nie dostałeś modemu przy podpisywaniu umowy na internet(musi mieć wyjście Ethernet)? Co do ruterów to polecam produkty firmy linksys np. wrt54gc - do mieszkania, a jeśli potrzebujesz czegoś mocniejszego to np. wrt54gl i od firmy d-link trzymaj sie z daleka! Miałem modem di-624 przez ponad rok i cały czas były z nim problemy, a miesiąc po gwarancji się popsuł.
Nie bardzo wiem o co chodzi z tym modemem. Dostalem tylko bezprzewodowa karte sieciowa wpieta do kompa i do niej podpieta antene ktora jest na dachu i odbiera sygnal. Na plycie glownej mam wbudowa “zwykla” karte sieciowa i nia udostepniam neta na drugiego kompa. Teraz mam jeszcze laptopa i chcialem aby na nim takze byl net. Antene chce podpiac do czegos co rozesle sygnal dalej na wiele kompow.
A i jeszcze do tej pory aby net byl na drugim kompie to moj musial byc wlaczany a jesli zatosuje rozwiazanie z postu wyzej wydaje mi sie ze nie bedzie juz takiej koniecznosci.