Zasilacz ok, patrz podpis
A co do karty to HD 5870 jest jakieś 20% wydajniejszy od HD4850, ale przy tym dużo droższy, ale jak to nie stanowi problemu to karta dobra z procem i RAM’em stworzą udany zestaw.
Zasilacz ok, patrz podpis
A co do karty to HD 5870 jest jakieś 20% wydajniejszy od HD4850, ale przy tym dużo droższy, ale jak to nie stanowi problemu to karta dobra z procem i RAM’em stworzą udany zestaw.
czyli lepsza jest ta HD4870 3600/750 z 512 ?
Jeśli masz dość funduszy to kup radka 4870 . Nie sugeruj sie tym że płyta weźmie 16GB ramu po co tyle zdążysz do tego czasu zmienić platformę .Dzisiaj 2GB wystarcza do swobodnej pracy a 4 GB zaspokaja potrzeby graczy chyba że masz jakąś monstrualną konfigurację albo jesteś grafikiem.
Te zasilacz OCZ jest bardzo dobry i spokojnie starcza nawet dla mocniejszej konfiguracji.
Ja na Geforce 8600GT 256MB Palit Sonic + mam rozdzielczość 1680x1050 i na takiej sobie również gram w nowe gry fakt że czasem na średnich ale chodzi płynie wszystko w miarę.
U mnie z 4GB ramu XP Professional(32bity) daje mi fizycznie równe 3,5GB dostępnej pamięci operacyjnej
hm no, ale ten radeon ponoć dużo lepiej na directX10 chodzi czyli na viscie ;), a vista żre ram tylko ile bo jak gra żre 2 i bd miec viste to chyba bedzie brakowac ;<
To możesz mieć 3 i trochę giga RAM’u lub 64bit i nie bedzie problemu. Ja mam Vistę i fakt, że prawie nie gram ale dwa giga RAM’u to minimum, ale grac można bez problemu.
czyli jednak bym musiał dokupić jeszcze + 2 gb tylko czy ta plyta obsluży 4 gb ;)?
tak obsłuży, ale według mnie jak masz XP to 2GB są wystarczające, a jak masz Vistę to też jest ok ale możesz wtedy dokupić 2GB (chociaż to nie jest konieczne)
Tak trzeba przyznać rację Vista(64bity taką miałem zainstalowaną) do swobodnej pracy wystarczy 2GB ramu na starcie system wsysa 1GB dla siebie ale jeśli chcesz pograć no to pozostaje kupić 2 x 2GB dla własnego komfortu gry.
nie zupełnie “wsysa” tylko dla siebie, również buforuje inne programy aby się szybciej uruchamiały i działały, poczytaj:
Ok, po długiej konwersacji z kolegą gruchacz`em doszliśmy do tego :
OCZ StealthXStream 500W SLI 120mm rev2 - http://www.4speed.pl/index.php?stan=opi … owaru=7387 - 187.59 zł
POWER COLOR HD 4870 512 MB - http://www.arest.pl/index.php?inc=produ … &grupa=356 - 715 zł (widzałem za 689 zł, ale chyba sprzedali wszystko)
Kingston DDR2 2x1024MB 667MHz CL5 BOX - http://www.agito.pl/product/36247?bid=40 - 94,00 zł
Jeśli ktoś widział gdzieś tańsze proszę podać linki (wolę nie przepłacać), może warto poczekać z parę dni i ceny spadną troszkę ?
Piszcie co sądzicie o tym co znaleźliśmy ;).
Toż już lepiej wziąć Goodram Value 800MHz CL5…
Po mojemu jak najbardziej ok, ale… może inny RAM niż Kingston’a?
A ceny szczerze wątpię, że spadną chyba będą rosły nawet!
no tylko kolega Kucu. ma już 2x1GB właśnie od Kingstona 667MhZ CL5 (podałem mu dokładnie takie same jakie ma), więc chyba lepiej żeby miał takie same kości
ponieważ teraz mam taki 2 gb ram (2 x 1 gb) Kingston 667 i lepiej jak wezmę ten sam chyba .
a co jest złego z tym ramem -.- ?
poczekam troszkę i może pojdą w dół ;p
ten ram nie jest jakiś super, ale że już masz takie same kości to dałem ci identyczną parę
po prostu ramy od Kingston’a były dobre w DDR1 ale na DDR2 sporo się pogorszyły
hm chyba lepiej wydać pół mniej na te same niż dwa razy więcej na nowe ?
aj wiem że masz już jedne komplet takich pamiątek (doradzałem ci co brać) ale inni nie wiedzą, więc się dziwią, a co do pamiątek to zależy od kasy, jak chcesz wydać jak najmniej to dokup te Kingston’y, a jak nie, to je sprzedaj i kup 2x2GB Patriot LKK800MhZ
Chyba Patriot LLK…
no racja, literówka