Nowsze fermi 630M wyraźnie lepsze.
Mam zamiar zakupić taki zestaw i chcę się upewnić, czy takie gry mi pójdą :
Procesor : Intel CORE i5-4690 3.5GHz, Turbo Boost 3,9Ghz
Karta graficzna : ASUS RADEON R9 290 4GB GDDR5
RAM : Crucial Ballistix 8 GB (2x4GB) DDR3 1600Mhz
Gry : GTA V, Far Cry 4, Fifa 15, Watch Dogs, Wiedźmin 3 i na jakich detalach.
Poprzeglądaj recenzje to szybko się dowiesz, wstępnie na wysokie w fullhd można liczyć http://pclab.pl/art57777-15.html
Dawno w nic nie grałem, zakupiłem Laptopa do pracy Lenovo G510 i3 4000M, grafika zintegrowana Intel HD 4600, windows 7 64, pytanie czy da radę zagrać w jakiś fajne gry na tym sprzęcie? Nie zależy mi na jakichś nowościach czy wysokich ustawieniach, ważne żeby była dobra zabawa i grywalnośc.
Mam nadzieję ,że ta informacja jest tutaj:
Model No: R9-280X-TDFD
Dla przypomnienia wiedźmin 3 wymaga min.
AMD GPU Radeon HD 7870
A coś z tych rzeczy zmienić, czy zostawić tak jak jest? A CPU Intel CORE i5-4690K, bo zapomniałem dopisać:)
To zależy od budżetu, ale pod względem opłacalności to rozsądny sprzęt pod gry.
Starczy na długie lata? I jeszcze zamierzam podkręcić ten CPU do 4,2Ghz, a jak będę miał lepsze chłodzenie to do 4,7; ale to jeszcze niepewne info.
Na jak długo wystarczy to nie wiadomo, ale najpewniej karta graficzna najszybciej się zestarzeje i stanie się wąskim gardłem. Na szczęście można ją łatwo zmienić.
Ok, a jakbym miał kilka wymagających gier (na tym PC), to nie spowalniałyby pracy PC?
Przy dysku SSD nie odczujesz tego, przy zwykłym może w minimalnym stopniu.
zapytam inaczej czy na laptopie z I3-4000M 4GB RAM i Intel HD 4600 pójdzie mi np. The Walking Dead?
Na razie SSD nie kupuję, tylko 1 TB HDD. A jak będę chciał potem kupić SSD to będzie miejsce, żeby to gdzieś ‘włożyć’ do PC?
Tak, montujesz w zatoczce 2.5 cala jeśli masz taką w obudowie lub poprzez sanki 3.5>2.5cala.
kolego nie zadawaj głupić pytań masz drogą grafikę z wysokiej półki, wszytsko ci pójdzie na ultra
dzięki kolego.
Witam mam laptopa TOSHIBA C55-A530
I czy pojdzie mi na nim GTA4 i GTA5
O to moje dane laptopa:
-Karta graficzna Intel Graphics HD4000
-Procesor Intel® Pentium® 2020M 2 x 2.40GHZ
GTA 4 na low.
O GTA 5 zapomnij. Nie będzie w ogóle grywalna przy tym procesorze i karcie graficznej.
Macie moją konfiguracje w sygnaturce Czy moge na niej poważnie myśleć p GTA V
Na can you run it spełniam i miniumu i rekomended Ale wole sie dopytać kogoś kto już w to grał
Witam,
mam takie pytanie (może jest ono wprawdzie dość tendencyjne), ale czy laptop Acer Aspire 5755G ze specyfikacją: i5 z Turbo Boost, Nvidia GT540M z 2 GB pamięci i 6 GB ramu poradzi sobie z GTA V?
Dziękuję za odpowiedź.