Poszukuję gry, wymagania gry, czy ta gra u mnie pójdzie

To w takim razie GTX 970 i płyta na Z87/97, jeśli masz na to pieniądze. 

Chciałbym się dowiedzieć ile jeszcze osób gra w Starcraft’a 1. Czy multiplayer jeszcze żyje?

Zapytaj się na jakimś forum tej gry, nie tutaj.

http://www.morele.net/inventory/info/86tEK9/?utm_source=youtube.com&utm_medium=link&utm_campaign=IN_YT_TechnologyCorner a taki komp? tylko, że procek i5-4690k…

Potrzebujesz płyty głównej na Z87/Z97. Od biedy może być H97.

Ok sprawdzę te płytę, ale ta cena mnie przeraziła :-D. Ale no cóż… Wydajność to wydajność…

Tutaj masz przyzwoity model 

http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/7082459#

Ok… wszystko mam. Całość i tak jest tania bo wynosi 4200zł… Dziękuje wszystkim za pomoc. :smiley:

Procesor: Intel i3-3217U 1.80GHz

Karta Graficzna: Nividia GeForce GT740M 2GB pamięci + Intel HD Graphics 4000 

RAM: 4GB

Windows 7 64bitowy

Czy na takim sprzęcie (laptop) pójdzie mi GTA V? Z tego co patrzyłem w wymaganiach gry oraz filmikach na youtube gdzie gra chodzi na gorszym sprzęcie to powinna pójść? A czy jeżeli dołożyłbym 4GB RAM’u to dałoby to coś w niektórych grach, GTA V i ogólnie prędkości systemu?

Procesor jest słaby do gier, karta graficzna także niezbyt mocna.

Nie widzę tutaj grania w GTA V. Ewentualnie niskie detale i taka sobie płynność.

Pamięci RAM możesz dołożyć dla lepszego komfortu korzystania z systemu i programów, ale w grach to nie pomoże. 

No to fakt procesor nie jest najmocniejszy ale karta graficzna według mnie już jest lepszej jakości, gdyż spełnia wszelkie wymagania sprzętowe na GTA V, posiada 2GB pamięci gdy wymaganie jest 1GB oraz posiada większe taktowanie niż minimalna. Ale jeżeli wymaganie jest 8GB RAM’u to chyba dołożenie powinno coś pomóc, nie? Na internecie widziałem jak ta gra chodziła im na o wiele gorszym sprzęcie oraz widziałem jak w tym temacie jedna osoba wypowiadała się, że gra poszła mu na NVIDIA GeForce 520 MX GT co z tego co patrzyłem jest gorszą kartą graficzną niż moja.

Nie sugeruj się szczególnie filmikami na YouTube, bo to zazwyczaj manipulacja, gdzie nie jest pokazany średni FPS, a tylko sam film, na którego podstawie się nie ocenia płynności działania gier.

Karta może posiadać nawet 8 GB pamięci, ale sam chip musi być też odpowiednio wydajny. W tym przypadku nie jest.

Gra: CS GO

Procesor: Intel Core i3 3240 3.40 ghz

Karta graficzna: Nvida GeForce GTX 960 

RAM: 6GB

Moje pytanie jest, czy by gra płynnie chodziła i w miarę fps by było?

Na tym sprzęcie będziesz miał wysoką płynność i wysoki FPS w tej grze. 

Na niskich, czy na wysokich detalach? Z 180 fps będzie stałe?

Na pewno powyżej 100 na wysokich. Sam sprawdź. 

No rozumiem ale akurat w tamtym filmiku owa osoba pokazywała, że posiada stałe 30FPS. Ale mniejsza o to, pewna osoba w tym temacie pisała, że gra mu poszła na GeForce 520 MX GT, która jest zdecydowanie gorszą jednostką. Wiem, że pamięć nie jest najważniejsza, ale jeżeli moja karta graficzna jakościowo (taktowanie) jest zdecydowanie lepsza więc gra analogicznie powinna pójść i na minimalnych wymaganiach płynie chodzić, co nie?

Taktowanie też nie jest najważniejsze. Napisałem już, że na niskich powinno działać znośnie. Spróbuj i się przekonaj. 

Czy GTA V zadziała mi na minimalnych ustawieniach w rozdzielczości 1920x1080 ?

Nvidia GT640 2GB

AMD FX4100 3.60 GHz

8 GB RAM

No ale w ogóle mnie nie rozumiesz wiem, że mi pójdzie ale po prostu chciałem Ci wyjaśnić, że moja karta jest odpowiednia, gdyż się lekko myliłeś ;) Tak samo nie rozumiem ludzi, którzy mówią, że obecnie GTA V jest najbardziej wymagającą grą co nie jest prawdą.