Poszukuje najlepszego zestawiania

jupiter2580 Twoje zmarnowane pieniądze. Lepiej poczytaj na spokojnie posty w tym temacie.

Coś nie pasuje z kwotą 2500 zł.

Ten zestaw na który sie decydujesz to kwota z rzędu 3267 zł

Masz tyle ?

jupiter2580 , czy ty w ogóle czytasz nasze posty?

Grafika na wysokim poziomie, a w kompie tylko 512 ramu…

Zasilacz totalny złom. Prędzej spali ci tego kompa, niż zdązysz sie nim pocieszyć.

LCD proponuje wziąść 17. Dobre można kupić już za ok. 1k

Zamów zestaw taki jak podał Tobi

Lepszego już nie złożysz.

Jeśli już jesteś taki uparty, to kupując w tym sklepie ten twój komputer(o ile można go tak nazwać :roll: ) to poproś o sprowadzenie części tych w zestawie wyżej.

Jeśli będą odmawiać to proponuej zmienić sklep.

Kupując zestaw w tamtym sklepie wyrzucasz pieniądze w błoto…

wasze posty zawsze czytam ale widze ze wy niekturych nie czytacie bo 2500 bylo na poczatku pozniej dolozylem jeszcze 500 razem daje 3000 a jesli kompik ze wszystkim by wyszedl nawet 3 tysiące z groszami z rzędu 150 zl to tez niema problemu na samo jednostkie przeznaczam 2000.

Co do monitora czesto ogladam filmy i zalezy mi na wiekszym akurat tak 19 tylko panorama odpada. sorki ze sie troche nie zrozumielismy.

Zakup z internetu raczej tez odpada bo jesli cos by bylo nie tak to trzeba by bylo odeslac na gwarancje jak jest ta gwarancja a nie tylko od producenta na poszczegolne czesci kupujac ze sklepu place troche drozej ale mam wszystko na miejscu jesli chodzi o gwarancj lub bo ukonczeni gwarancji sklep wykonuje mi 1 uslugie za darmo np. naprawe zepsutego kompa

Poporś ich o porównanie kart. Niech powiedza Ci w czym są te karty takie złe, i dlaczego polecają akurat te które poelcają. Niech Ci jeszcze podadzą, napięcia jakie podaje ich zasilacz (ale zmierzone). ;]

Złączono Posta : 21.11.2006 (Wto) 22:26

A czemu sądzisz że coś będize nie tak i trzeba bedzie wysyłać sprzęt na gwarancji? Pozatym znam sklepy które oferują naprawy gwarancyjne… zawsze jesto coś z winy klienta, a co do napraw po gwarancyjnych sklepu może już nie być, lub mają inną oferte i już nie wykonują 1 bezpłatnej naprawy pogwaranycjnej. Zresztą w razie kłopotów masz forum… :wink: prawda?

DFI Infinity NF Ultra II-M2/G (nVidia nForce4 Ultra) [DDR2, 2xPCI-E, FW] 389.00zl

AMD Athlon 64 3000+ Orleans BOX (Socket AM2, 64bit) 308.00 zl

DDR2 512MB PC-667 Goodram 195.00zl

Seagate 160 GB Barracuda (ATA/300, 8MB, 7200, NCQ, RoHS) ST3160815AS 225.00zl

GeForce PCI-E 7600GS Galaxy DDR3 1,2ns Zalman 256 MB TV-out / DVI BOX (128-bit) 578.00zl

LG DVD+/-RW GSA-H22L LightScribe bulk + Nero (czarny) 158.00zl

Spire SilverFin II SP-102S (srebrny) 102.00zl

Modecom MC-350ATX 2.0 (350W), pasywne PFC (1x120mm) 116.00zl

Logitech Cordless Desktop S510 (radiowa / radiowo-optyczna) 198.00zl

19´´ Samsung SM-920N (TN, 250, 700:1, 8ms) srebrny 898.00zl

Ever Standard 5.0 m czarna 40.00zl

czy ten zestawik juz jest dobry choc troszkie mnie ponioslo bo az 3207.00 zl moglo by byc taniej o 100 ale to szczegol jeszcze zerknijcie na zasilacz czy dobry i bedzie trzymal napiecie.

mam pytanko co do znaku czy ten sklep zlozy mi to wszystko do kupy i przetestuje czy poprostu dostane wszystko w czesciach a jesli zlozy to czy beda zainstalowane sterowniki i windows zeby mozna bylo uzytkowac komputer

dziekiuje ludziom co udzielaja mi swoja pomoc

Grafa bardzo dobra, ale żeby grać bez żądnych przycięć i lagów to musisz mieć conajmniej 1Gb ram

Troche bezsens jest brać 7600GS i do tego 512 ram :?

Weź:

GeForce PCI-E 7300GT Galaxy => 328.00 zł

Do tego ram 512x2 ddr2 667 w dualu

Zmień go już lepiej na:

Chieftec GPS-450AA-101A (450W)

ty chcesz grać na tym kompie?

i co na tej karcie w tej rozdzielczości chcesz grać? To jest nie możliwe :!: zapomnij o 19 calach i karcie do 500-600 zł, dopiero karta pokroju 7900GS x1950pro zapewniają płynną grę w takich rozdzielczościach(wyższe detale).

Taka poprostu prawda.

wcale modecom nie ustępuje.

dobra jaką grafike mialbym kupic do monitora 19 podajcie jakis przyklad ale tak sugerujac sie cena bo niestety juz wicej niemoge wydac niz 3200zl

a jesli bralbym lepszo grafike to nalezalo by pewnie wziasc wiecej ram jakies 512ddr2 w dualu co wy nato A jesli cena naprawde bedzie naprawde wysoka to jaka 17 ale nie ctrl tylko lcd

i tak należy wziąc 2x 512 ;]

Sprawdź cenę karty któą podał wigrus. Tylko na czymś takim mógłbyś sensowanie pograć na dziewiętnastce.

co do ramu to ograniczajo mnie koszty ale przydalo by sie.

Czy jestescie pewni ze ta grafika nie pociagnie monitora płynie

bardzo zalezy mi natym zeby sprzet sie zgrywal i niebylo restartow lub zawieszen.

podkreślam ze raczej kompik nie bedzie podkrecany

pociągnie, ale TYLKO w starszych grach. Nowe gry w takiej rozdzielczości na tej karcie będa się “cieły”.

karte graficzną to musisz podkręcić. Ona jest specjalną wersją dla overclockerów :wink: po lekkim tuningu otrzymasz wydajnośc 7600GT :slight_smile:

musisz w sensie że grzechem jest jej nie podkręcać. :slight_smile:

dowiedziałem sie ze płyta

DFI Infinity NF Ultra II-M2/G (nVidia nForce4 Ultra) [DDR2, 2xPCI-E, FW]

nie obsługuje tych ram

DDR2 512MB PC-667 Goodram

a i nie są one zbyt dobre

co wy nato zeby zmienic plyte na

asus m2n4-sli nforce4 sli

a nagrywarkie na jakiegoś

nec

wiem ze temat juz sie dlugo ćiągnie ale niemoge sobie pozwolic na jakoś pomyłkie kturo bede żałowal bo 3000 zl to dla mnie duży wydatek

Dowiedziałeś się tego w sklepie? DFI 400/533/667 i nieoficjalnie 800 i po lekkim zmodowaniu też SLi

I GoodRam też zły ciekawe co zaproponowali w sklepie no-name? Jak są takie złe to ciekawe czemu je niedawno zamówiłem?

Nagrywarka LG H22L

:mrgreen:

Jaki mielibyśmy interes w tym, żeby Cię źle informować? Za to w sklepie chcą skosić kase… ;]

Potrzebne Ci to SLI? Ten DFI po delikatnym modzie też obsługuje tryb SLI.

W sklepie powiedzieli, że monitor będzie dobrym rozwiązaniem? :stuck_out_tongue:

Ja nienapisalem ze zle mnie poinformowaliscie a sprzet bede bral ze sklepu internetowego znak

tylko przeczytalem z innego forum ze dfi nie obsługuje tych pamieci i akurat ten typ ramu jest nie stabilny ale nie jestem tego pewien

co do monitra to jest mój wybór dla porówniania karta

GeForce PCI-E 6200LE Asus EN6200LE TC256/TD/64M 64/256 MB TV-out / DVI BOX (64-bit)

ciagnie 19 lcd i np. ned most wanted chodzi na nim bez przycic wiec mysle ze zmojo karto tez niepowinno byc wiekszego problemu

A ramu to powiedzmy kupie za jakies pół roku drugo kość

może to myszkie i klawiature to zmienie na nie radiowo poco pozniej ponosic koszta

gdzie takie głupoty piszą?

na jakich detalach? bo coś mi się zdaje że nie są one nawet na medium… :roll:

"gdzie takie głupoty piszą? "

DFI Infinity NF Ultra II-M2/G (nVidia nForce4 Ultra) [DDR2, 2xPCI-E, FW] 389.00zl

DDR2 512MB PC-667 Goodram 195.00zl

To ci ze soba nie bedzie lazilo. Od razu odsylam na laba czy ppc. Jest masa tego. Te Goodramy nie laza ani na DFI ani na Gigabyte i to wina producenta. Nie da sie ustawic na DFI 667 , ledwo co odpalaja sie na 533 , sa niestabilne i dodatkowo zmian timingow. Zdala od tego , to nie wina plyt glownych bo wersja PRO Goodrama nie ma tego problemu.

takl mi napisal pewien Firekage

Złączono Posta : 26.11.2006 (Nie) 1:50

a mam jeszcze pytanie 64 3000 to ma 2.1 ghz bo niewiem a jak jest jego magistrala

ja obecnie posiadam athlon xp 2600+ i mam 19.1ghz to ten 64 3000 nie jest zamały

sorki ale nieznam sie dpbrze na kompach

Podajże Pyra na tym forum ma takie zestawienie i chodzi ;]

A64 3000+ ma 1,8GHz. Teraz nie liczą się już tak taktowania i puste megaherce. Teraz liczy się architektura.

chyba najszybszy obecnie procek. Na krzemie to osiągnąłeś? :stuck_out_tongue:

poprostu pomyliłem sę 19.1ghz ale jak ty niewiesz oco chodzi to sie zastanow nad sobo

1.91ghz