Poszukuje programu do nagrywania ruchów myszki


(Ufo321) #1

Witam poszukuje programu do nagrywania ruchów myszki. Musi mieć taką fukcje , że podczas odtarzania , można coś robić , np zmienić użytkownika.

Znalazłem program prawie idealny o nazwie Advanced key and mouse Recorder . Lecz nie wiem jak ustawiać , żeby czynność się powtarzała od nowa co pół godziny. Pomorze ktoś ??


(system) #2

Może Tasker:

http://www.komputerswiat.pl/download/39 ... 4.110.aspx

Pozdrawiam :slight_smile:


(Fordmtonly) #3

Użyj wbudowanego w system: "Windows task scheduler" - "Zaplanowane zadania"

Komputer -> panel sterowania -> zaplanowane zadania

Jak będziesz tworzył nowe zadanie to wybierz opcję: "codziennie"

Początkowo nie będziesz mógł ustawić opcji np co 10 minut ale jak już utworzysz zadanie to jak wejdziesz do jego właściwości to tam już się da to zrobić.

Jak sobie nie poradzisz to pytaj.

A ogólnie do automatyzacji możesz użyć czegoś takiego:


(Ufo321) #4

Po pierwsze jak używam taskera to nic nie moge robić , a ten systemowy do nie sprawdzi się. Chodzi mi o to , żeby program pobierał plik co 30minut jeden plik.

Ma ktoś pomysł ??


(floyd) #5

Jaki plik? Skąd pobierał?

Być może mam, taki programik o który ci chodzi ale nie jestem pewien bo napisałeś trochę niejasno.

Program o którym mówię pobiera plik z internetu co 30 lub inną ilość minut i zapisuje na dysku w wybranym katalogu kolejne wersje tego pliku. Program jest przydatny gdy nazwa pliku jest cały czas taka sama natomiast zmienia się jego zawartość.


(Kaze) #6

Mouse and Keyboard Recorder...


(Fordmtonly) #7

Wbudowany scheduler ma możliwość schedulowania co 30 minut (schedulujesz co 30 minut odpalenie exe'ca który ściąga plik ).

Ale co Ty właściwie próbujesz osiągnąć ? bo raz piszesz o nagrywaniu ruchów myszy a raz o pobieraniu pliku co 30 minut.

Do pobierania tego samego pliku co 30 minut można użyć różnego rodzaju softu począwszy od zwykłych download managerów po np oprogramowanie do synchronizacji które ma możliwość synchronizowania po FTP albo HTTP.

Napisz jasno i wyraźnie co dokładnie chcesz uzyskać bo tak to strzelamy w ciemno ;p

odnośnie systemowego schedulera jeszcze:

jak chcesz co 30 minut pobierac plik przez http to użyj systemowego schedulera + wgeta na windowsa (http://gnuwin32.sourceforge.net/packages/wget.htm)

odpalasz wgeta co 30 minut i masz rozwiązanie


(Ufo321) #8

Chodzi mi o to , żeby pobierać dużo plików z hotfile , zmianiając ip , , a jak ten twój program sie nazywa ?


(Fordmtonly) #9

A jDownloader nie będzie się nadawał ? tam chyba jest opcja odświeżania adresu IP


(Ufo321) #10

Jdownloader się nie spisze bo mam stałe ip. Mogę je zmienić Vidalią , lub w przeglądarce wpisać nowe ip.

Tylko chodzi o to , że chciałbym ściągać kilkanaście plików na minute i żebym nie musił cały czas klikać.


(Fordmtonly) #11

To może inaczej, podaj konkretny przykład tego co chcesz uzyskać bo tak to chyba nikt Ci nie pomoże.

Podaj URLe, gdzie je trzymasz, co z nimi robisz itp itd krok po kroku