Poszukuję spryptu PHP- najbilższe urodziny


(Lksstudzionka) #1

Witam!

Poszukuję spryptu który dał by daki efekt:

Szukałem, bezskutecznie :confused:

Najlepiej bez bazy danych, jeśli możecie to dajcie chociaż jakieś wskazówki jak to zrobić.

przykład można zobaczyć na http://www.grupa3.pl/


(Slafur) #2

hmm..

na bazie byłoby najlepiej..

ale jak tam chcesz..

potrzeba 3 rekordy..

miesiac|dzien|imie

i wystarczy w php napsiać sobie kilka warunków dla porównywania obecnej daty z tymi w bazie/pliku..

łatwiejszej rzeczy nie ma :stuck_out_tongue:


(Lksstudzionka) #3

slafur a mógłbyś troszeczkę jaśniej?? :stuck_out_tongue: PHP się dopiero uczę i widocznie do tego jeszcze w ksiazce nie dojechałem :lol: :mrgreen:


(squeet) #4

Napisz na forum. Zostanie dla potomnych. Pomagamy na łamach forum, nie prywatnie.


(Kingpc) #5

Ja też bym takie coś chciał i może być z bazą danych!!