Witam wszystkich.Poleci może ktoś jakiś aplet pogody i kalendarz na pulpit LXDE? Używam Slacka 14.1 z tym lekkim środowiskiem.Byle nie rainlendar2 który uznaje za badziew sypiący się.Będe wdzięczny.Pozdro!
@adam3 , Do pogody może Conky? A jak chcesz mieć fajny “klikaty” kalendarzyk, to możesz dodatkowo Gdeskcal dograć. Chyba, że chodzi Ci tylko o wyświetlanie aktualnej daty, czy prostego kalendarzyka na bierzący miesiąc - wtedy starczy Conky.
Czy da radę przesunąć ten conky-lua w dany róg pulpitu. Przemieszczanie działa, ale z jakiegoś powodu nie chce się przesunąć do końca rogu. Zmieniam po prostu ustawienia w pliku .conkyrc gap_x 300, gap_y 500. Nawet jak ustawie tam dużo większe liczby, to i tak do końca pulpitu nie chce się przesunąć cały ten conky-lua. http://www.noobslab.com/2013/03/install-distro-clock-conky-in.html
Umieściłem ten temat tu ponieważ na tej stronce jest masa stylów okien, motywów, ikon, ustawień conky zebranych w jedno miejsce do różnych dystrybucji.
Poszukuje Kursora jak w tytule. Tak to wygląda: http://fas.st/-sxdaW . To był najlepszy kursor.
Miałem go dawniej i używałem na Pardus 32b. Mam nawet te pliki które wcześniej działały.
Teraz mam 64b Gnome³ i nie chce to działać. Nie wiem dlaczego Czy dlatego, że teraz mam system 64bit ?
Gdzie można znaleźć ten kursor aby działał na Ubu 64b ? Może da się jakoś przerobić te pliki które mam ? Mogę podesłać
To od tego czy masz 64 bit czy 32 raczej nie ma znaczenia. Komputery komunikują się w sieci bez problemu, bo konwertują dane do odpowiedniej postaci. To samo dotyczy formatów plików. Być może aktualizacja GNOME jest powodem, lecz wątpię. Podaj linka do instrukcji instalacji, z której korzysta z. GNOME dostarcza instalator kursorów?
Edit: koncertują na konwertują. Korzystam z Androida.
Niby można kliknąć w “wersja komputerowa” z hamburgera , ale wtedy się rozpada forum (można powiedzieć że są dwie wersje wyglądu i w obu kuleje RWD).
Jak dla mnie to dla komunikatu po angielsku gra nie warta świeczki - powinien być rozciągnięty tak by blokował pole do pisania a nie podglądu formatowania.