Potrzebna pomoc przy złożeniu komputera

ale byly tansze i plyta obsuguje 2666

Tutaj łap propozycję z AMD:

Ja Was tu pogodzę moim 2x4GB 3200 MHz :smiley:

Ta konfiguracja jest bez sensu bo tylko 3GB RAM w GTX1060/3 będą wąskim gardłem a RAM 3200MHz i CPU będą się nudzić :slight_smile:

A tutaj dlaczego szkoda brać GTX 1060 6GB przy 3GB.

Póki co żadna gra nie wykorzystuje nawet 3GB grafy. Najwięcej 2,8GB.

W sumie, dla tej gry to nie robi różnicy. Być może faktycznie, warto rozważyć (w mojej konfiguracji) zmianę GTX 1060/6 na 1060/3 a różnicę wykorzystać na dwa razy pojemniejszy dysk SSD :slight_smile:

zobaczymy jak za rok beda sie spisywac obie karty

Dzięki, że potwierdzasz iż moja konfiguracja jest najlepsza, tak jak w konkursie w obu kategoriach :smiley:

Moja konfiguracja po w/w modyfikacji:

intel lepiej się sprawdza w grach mimo wolniejszego ramu

Ewentualnie można też rozważyć Radeon RX 580 zamiast GTX 1060 :slight_smile:

1 polubienie

Januszu co Ty taki uparty na ten SSD, który cena/szybkość=padaka.

Wyjaśnij co masz na myśli. Bo “mój” ssd po prostu pożera “Twojego” hdd ;PPP

Twój SSD:

Mój SSD:

No dobra, po namyślę gotów jestem rozważyć ten dysk:

Lista w wersji 3.0:

Droższy od tego, ogarnij się :smiley:

te dyski SX8200 można zajeździć, po dłuższej intensywnej pracy ich transfery znacznie spadają. samsungi evo są znacznie pewniejsze pod tym względem

odnośnie tego filmiku gdzie jest porównanie 1060 3GB i 6GB. karty są testowane na komputerze z 16GB ramu, na komputerze z 8GB różnica między obiema kartami będzie wyraźniejsza. Czy żadna gra do tej pory nie zapełnia 6gb vramu? otóż np ostatni resident evil zapycha całą 6gb i jeszcze mu mało, za rok czy dwa 3GB może być ograniczeniem tak jak dziś jest dla kart np HD 5870 1GB, wydajność niby lepsza od GT 1030 2GB a przez małą ilość vramu często nie można zagrać w wiele nowych gier, które na GT1030 chodzą.

Wiem, ale cena :slight_smile:
Tu masz test dlaczego: