ale byly tansze i plyta obsuguje 2666
Tutaj łap propozycję z AMD:
Ja Was tu pogodzę moim 2x4GB 3200 MHz
Ta konfiguracja jest bez sensu bo tylko 3GB RAM w GTX1060/3 będą wąskim gardłem a RAM 3200MHz i CPU będą się nudzić
Póki co żadna gra nie wykorzystuje nawet 3GB grafy. Najwięcej 2,8GB.
W sumie, dla tej gry to nie robi różnicy. Być może faktycznie, warto rozważyć (w mojej konfiguracji) zmianę GTX 1060/6 na 1060/3 a różnicę wykorzystać na dwa razy pojemniejszy dysk SSD
zobaczymy jak za rok beda sie spisywac obie karty
Dzięki, że potwierdzasz iż moja konfiguracja jest najlepsza, tak jak w konkursie w obu kategoriach
Moja konfiguracja po w/w modyfikacji:
intel lepiej się sprawdza w grach mimo wolniejszego ramu
Ewentualnie można też rozważyć Radeon RX 580 zamiast GTX 1060
Januszu co Ty taki uparty na ten SSD, który cena/szybkość=padaka.
Wyjaśnij co masz na myśli. Bo “mój” ssd po prostu pożera “Twojego” hdd ;PPP
Twój SSD:
Mój SSD:
No dobra, po namyślę gotów jestem rozważyć ten dysk:
Lista w wersji 3.0:
Droższy od tego, ogarnij się
te dyski SX8200 można zajeździć, po dłuższej intensywnej pracy ich transfery znacznie spadają. samsungi evo są znacznie pewniejsze pod tym względem
odnośnie tego filmiku gdzie jest porównanie 1060 3GB i 6GB. karty są testowane na komputerze z 16GB ramu, na komputerze z 8GB różnica między obiema kartami będzie wyraźniejsza. Czy żadna gra do tej pory nie zapełnia 6gb vramu? otóż np ostatni resident evil zapycha całą 6gb i jeszcze mu mało, za rok czy dwa 3GB może być ograniczeniem tak jak dziś jest dla kart np HD 5870 1GB, wydajność niby lepsza od GT 1030 2GB a przez małą ilość vramu często nie można zagrać w wiele nowych gier, które na GT1030 chodzą.
Wiem, ale cena
Tu masz test dlaczego: