Poważny problem z Gparted


(Zajkoss11) #1

Witam!

Chciałem podzielić dysk na partycje i z ciekawości wszedłem do Device>Create Partition Table... i teraz mam tylko unallocated Size 232,88GB spanikowałem i sformatowałem komputer i nie uruchomiłem sie on. Czemu i czy dysk ten sformatował się czy nie i czy mogę przywrócić te dane są dla mnie bardzo ale to bardzo ważne! Proszę was o pomoc !


(patrx95) #2

Niestety ale dysk sformatowałeś przez utworzenie nowego podziału partycji...

dane możliwe, że jeszcze da się odratować programami do odzyskiwania danych tj. Pandora Recovery - bezpłatny lub także możesz przynajmniej zobaczyć czy jest jeszcze możliwość ich odzyskania z trialowego Easy Recovery


(Zajkoss11) #3

Aha, ale ja jeszcze nic nie zrobiłem cały czas mogę zrobić NEW ?


(patrx95) #4

"NEW" - co to znaczy?

jeśli chodzi Ci o stworzenie nowej partycji, to tak


(gregprog) #5

Możesz spróbować:


(Zajkoss11) #6

Oto Zdjęcie:

-- Dodane 29.05.2011 (N) 20:12 --

A czy jak podłacze dysk do innego komputera będą te dane ?

-- Dodane 29.05.2011 (N) 20:18 --

Proszę niech ktoś odpowie ! [-o<


(Dimm Dna) #7

No nie będzie tych danych bo usunąłeś i sformatowałeś tabele partycji. Możesz spróbować :

http://www.dobreprogramy.pl/Paragon-Res ... 24990.html

Jeżeli to był format totalny to nie ma już czego odzyskiwać.


(Zajkoss11) #8

Nigdzie nie było napisałem coś w stylu Formating lub format, chodzi w trakcie działania


(Dimm Dna) #9
Size 232,88GB spanikowałem i[b] sformatowałem komputer[/b] i nie uruchomiłem sie on.

Jeżeli komputer się nie włącza to masz uwaloną tablice partycji.

Tutaj masz opisane jak to przywrócić :

jak-przywrocic-nadpisana-tablice-partycji-problem-gparted-t390811.html


(Zajkoss11) #10

Spróbuje


(Aros55555) #11

Spróbuj skorzystać z Paragon Partition Manager, pełne wersje potrafią przywrócić utracone w ten sposób partycje. Przynajmniej ja z tego zawiłego opisu i screenu wnioskuje, że Twoje działania w Gparted skończyły się na utworzeniu nowej tablicy partycji, a słowo "sformatowałem" miało oznaczać "zresetowałem" (o tym by screen świadczył). Chyba, że faktycznie utworzyłeś już potem jakąś partycje, to sorry ale danych już nie odzyskasz.