Powazny problem z neostradą


(3dm Racek) #1

Mama neo 320. Chodzi dosyć dobrze, jednak czasem ni z tąd ni zowąd przestaje działać tj. słoneczko w gg zaczyna migać, a strony się nie wyświetlają. W zasobniku niby pisze, że wszystko jest dobrze. Jednak gdy klikam napraw pisze, że odzyskiwanie adresu IP było niemożliwe. Co dziwniejszcze pomaga reinstaka windows (Teraz już saviola wiesz, dlaczego pisałem, że jestem zmuszony często przeinstalowywać system) ...

To się zdarza coraz częściej ! Prosze o pomoc!


(Dragonlnx) #2

może jakiś wirus :slight_smile: Albo coś z takich złych rzeczy ...

Zapodaj LoG HiJackThis ...


(Brudas) #3

hmmm, bo ja mamm neo128 i mam czesto podobny problem-strony sie ni wyswietlaja lub laduja sie niemilosiernie dlugo, i to samo z gg, u mnie czasem pomaga restart :-/

moze wina telekomuny!?!??!


(Great) #4

prawdopodobnie masz najnowszą wersję robaka win.32.gabot postaraj się wejść na stronę http://www.gdata.pl i kliknij w szczepionki i tam znajdźiesz odpowiedź lub http://www.sasser.prv.pl i strona partnerska neostrady wszystkie problemy z neostradą są opisane właśnie tu http://www.webtorn.prv.pl

Miałem to samo jakiś tydzień temu neostrada całkiem zwalniała rekord trnsferu to chyba było 2.0 kbps he he :shock:


(Sumowski) #5

ej ale Raq ma chyba LAN, bo opcji "Napraw" nie ma w połączeniach Dial-Up tylko w połączeniach lokalnych, może ma źle przypisany IP?

aaa ja mam Neo tą starą 512 bez limitu i jedyny problem jaki ostatnio mam to bardzo długie ładowanie strony DobreProgramy.com, a nawet tego forum, czasem GG też mi "miga" ale wystarczy reset połączenia i jest ok. no niestety TP...


(JNJN) #6

Raq pierwszy raz słysze aby na taki problem trzeba było system stawiać na nowo, proponuje neo instalować bez aplikacji,dokładnie sprawdz połączenie i ustawienie modemu,sprawdz instalacje telefoniczną, usługi jakie masz włączone na centrali i na wszystko wystarcza reset połączenia z ikony i scan komputera na szkodniki i wszystko śmiga aż miło.

Poczytaj strone:

http://www.neostradka.alfanet.pl/index. ... ed3b763c17

Na koniec faktycznie są problemy z wejściem na Forum.


(Kunderground) #7

ja tez mam neo 128 i mam mialem ten sam problem .. mialem pelno virow wiec zrobilem farmat i wszystko jest ok ... nic sie nie wylacza