Powiadomienie o restarcie po aktualizacji - win XP


(system) #1

Witam

Po niektórych aktualizacjach należy zrestartować komputer a przypomina o tym pojawiające się w krótkich odstępach czasu okienko. Wybiera się opcję uruchom ponownie później a ono wraca jak bumerang. Da się to jakoś wyłączyć lub ustawić żeby powiadamiało raz i po wyborze opcji później nie wracało już?

Pozdrawiam


(zbyl) #2

Ponowne uruchomienie komputera warunkuje wprowadzenie aktualizacji, jeśli sie tego nie zrobi to nie ma sensu ich automatyczne pobieranie - i to można wyłączyć, raz na jakiś czas pobierając ręcznie.


(system) #3

to jest oczywiste ale jak coś mi się robi na kompie i nie moge zrestartować przez parę godzin to oglądanie tego komunikatu co pare minut jest wkurzające i po to chcę to wyłączyć


(MarS) #4

Oczywiście. W przypadku posiadania Windows XP PRO w menu start/uruchom/gpedit.msc/szablony administracyjne/


(system) #5

Dziękuję bardzo za pomoc ;]