Powolne uruchamianie windows 7 (64bit)


(mamrotek) #1

Od jakiegoś czasu system coraz to wolniej się uruchamia. Tzn po wczytaniu pulpitu ikonek pasku startu muszę odczekać 1-2 min aż do momentu gdy usłyszę dźwięk uruchamiania systemu. Nie potrzebne usługi wyłączyłem, w auto starcie są jedynie sterowniki do ekranu, dźwięku i klawiatury (logitech).

 

FRST: http://www.wklej.org/id/1668852/

Addition: http://www.wklej.org/id/1668853/

HDTune: http://www.wklej.org/id/1668857/

 

Z góry dzięki za pomoc :wink:


(IPSEN) #2

Jeśli chodzi o dysk do obserwacji- C7-jak wartość DATA się będzie zwiększać to do wymiany kabel taśma


(mamrotek) #3

Możę to być wina kabla?


(Atis) #4

Wklej do systemowego notatnika i zapisz jako plik tekstowy o nazwie fixlist :

HKLM-x32\...\Run: [] => [X]
CHR HKLM\SOFTWARE\Policies\Google: Policy restriction <======= ATTENTION
HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer: Policy restriction <======= ATTENTION
HKU\S-1-5-21-3861653184-812653939-2464781084-1000\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer: Policy restriction <======= ATTENTION
SearchScopes: HKU\S-1-5-19 -> DefaultScope {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL = 
SearchScopes: HKU\S-1-5-20 -> DefaultScope {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A} URL = 
S3 AppleChargerSrv; system32\AppleChargerSrv.exe [X]
S2 AODDriver4.2.0; \??\C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Fuel\amd64\AODDriver2.sys [X]
S1 AppleCharger; system32\DRIVERS\AppleCharger.sys [X]
S3 catchme; \??\C:\ComboFix\catchme.sys [X]
S3 cpuz136; \??\C:\Windows\TEMP\cpuz136\cpuz136_x64.sys [X]
S3 CtClsFlt; system32\DRIVERS\CtClsFlt.sys [X]
U3 DfSdkS; No ImagePath
S3 dgderdrv; System32\drivers\dgderdrv.sys [X]
S3 RTL8192su; system32\DRIVERS\RTL8192su.sys [X]
S3 VBoxDrv; \??\C:\Program Files\Oracle\VirtualBox\VBoxDrv.sys [X]
S3 VBoxNetFlt; system32\DRIVERS\VBoxNetFlt.sys [X]
S3 X6va012; \??\C:\Windows\SysWOW64\Drivers\X6va012 [X]
Task: {81C843EE-BC0F-449B-86DB-FE02C83FF1B5} - \Microsoft\Windows\Media Center\DispatchRecoveryTasks No Task File <==== ATTENTION
Task: {059518D8-29F1-4E51-B3FA-2637D3535706} - System32\Tasks\{B965C9BF-4A27-46B4-91F8-9252D2198181} => G:\Autorun_.exe
Task: {49F3B999-EE15-4619-91AD-580EE37D0907} - System32\Tasks\{CEE20E80-3AE2-41D2-8B20-A920BC9E43F3} => G:\Autorun_.exe
Task: {A97267BE-0151-49F5-862C-B1CCE4921FDB} - \Microsoft\Windows\Media Center\mcupdate_scheduled No Task File <==== ATTENTION
Task: {C354343A-8932-42D1-99FB-9C5FDB5A0D4D} - \Microsoft\Windows\Media Center\StartRecording No Task File <==== ATTENTION
2015-03-10 19:57 - 2014-07-29 16:25 - 00000000 ____ D () C:\AdwCleaner
CMD: C:\Users\Mateusz\Downloads\ComboFix.exe /uninstall

Uruchom FRST i kliknij Fix. Później skasuj folder C:\FRST


(IPSEN) #5

Na razie obserwuj C7,i wykonaj wszystkie zalecenia


(mamrotek) #6

Przy C7 cały czas widnieje 3

Zrobiłem wszystko to co zlecił Atis , FRST wyrzucił Fixlog’a : http://wklej.org/id/1670435/ , a na w pełni uruchomienie systemu po wczytaniu pulpitu i ikonek nadal trzeba czekać  dobre 2 minuty, dodam że przez ten czas wykorzystanie CPU jest  na poziomie 25-12%, kontrolka HDD cały czas nieprzerwanie świeci się na czerwono aż do momentu dźwięku powitania


(IPSEN) #7

Uruchom autoruns jako administrator -http://technet.micro…s/autoruns-po skończonym skanie-File>save>plik-AutoRuns.arn- umieść na -http://sendfile.pl/- na forum podaj linka


(mamrotek) #8

Proszę bardzo o to link: http://sendfile.pl/pokaz/290752—IEux.html


(IPSEN) #9

Uruchom autoruns jako administrator


(mamrotek) #10

NIc to nie dało, zauważyłem też że czasami po uruchomieniu systemu myszka (na USB) nie działa , dpoiero po ponownym wpięciu wtyczki  “odżywa”. Rzadko sie do dzieje, ale być może ma jakiś wpływ na to?


(IPSEN) #11

Sprawdz -http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/open-device-manager#1TC=windows-7-czy nie ma znaków zapytania wykrzykników

Odłącz wszystkie urządzenia z USB i sprawdz jak się uruchomi


(mamrotek) #12

W Menedżeże nie ma żadnych wykrzykników, a wyjęcie wszystkich urządzeń  na USB nie pomgło.


(IPSEN) #13

Zobacz po odinstalowaniu Eseta


(mamrotek) #14

Eseta wywaliłem juz wcześniej, nie wiem dlaczego cały czas widnieje w logach :smiley:


(IPSEN) #15

Uruchom Eset unistaller-http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2289&viewlocale=pl_PL


(mamrotek) #16

Właśnie tą aplikacją go usunałem.

Może to wynika po prostu ze “starości” systemu (2 lata)? Nic innego mi nie przychodzi do głowy co może być nie tak.


(IPSEN) #17

A zobacz jak się uruchomi w trybie awaryjnym


(mamrotek) #18

W trybie awaryjnym wszystko elegancko.


(IPSEN) #19

Czyli to nie wina sprzętowa

ja bym w tym przypadku przeinstalował system


(mamrotek) #20

Tak bedę musiał zrobić. Mimo wszystko dziękuje za pomoc.