Powolne włączenie komputera po formacie


(Patryk376) #1

Witam.

Mam taki problem otóż dziś zrobiłem formata, zainstalowałem sterowniki, które zawsze instaluje(aktualizuje) i wszystko działa a dziś, coś się stało, dźwięk po uruchomieniu można usłyszeć po dobrej minucie a żeby skorzystać normalnie z komputera musze poczekać kolejne dwie. Jest to dla mnie bardzo denerwujące ponieważ komputer jest czysty po formacie, nie ma praktycznie nic. Oczyszczony przez Ccleaner

HDTUNE stary dysk, nigdy nic z nim nie było.

http://www.wklej.org/hash/1ab62c20c27/txt/ - OTL

http://www.wklej.org/hash/80f90982fe2/txt/ - Extras OTL


(Dimatheus) #2

BranT , zapoznaj się, proszę, z tym tematem, a następnie - korzystając z przycisku zmien.gif

Zamiast loga z HJT proszę o logi z OTL’a. Szczegółowe informacje znajdziesz w wątku Analiza i dezynfekcja - zestaw narzędzi nieingerencyjnych oraz Obowiązkowe logi.

Przeniesione z działu Systemy operacyjne Microsoft Windows.

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Patryk376) #3

Zrobione.


(Atis) #4

Odinstaluj:

Software Version Updater

Web-Cake 3.00

Wsys Control 1.0.0.2598

Lollipop

Uruchom AdwCleaner i kliknij Usuń.

Pokaż nowy log z OTL.


(Patryk376) #5

http://www.wklej.org/hash/a44ee8eb2e6/txt/

Dźwięk przy uruchamianiu już się nie opóźnia, jednak jeszcze troszkę muszę poczekać by się komputer załadował, jak pisałem wcześniej, będzie na to jakaś rada ?


(Atis) #6

Nie widać nic szkodliwego.

Wyłącz zbędne usługi JavaQuickStarterService, AdobeFlashPlayerUpdateSvc, nvUpdatusServic.

Odinstaluj kontroler od dysku twardego i zrestartuj komputer.

Kliknij prawym na ikonie Mój Komputer -> Zarządzaj -> Menedżer urządzeń

Kliknij Widok i zaznacz opcję Urządzenia według połączeń.

Rozwiń drzewko i odszukaj kontroler od dysku twardego.

Po restarcie system automatycznie wykryje i zainstaluje nowe urządzenie.

Na obrazku masz przykład gdzie widać dysk Toshiba:

http://wstaw.org/m/2013/06/08/HDD.jpg


(Patryk376) #7

Wszystko działa jak należy, dziękuje za pomoc :slight_smile: