Probelm z poleceniem cmd/zawieszanie się Windowsa po odpalen


(Adamkrupinski) #1

Witam serdecznie,

Od pewnego czasu mam probelm z poprawnym działaniem Windowsa, na początku zaczęło się od tego, że nie odpalało się mapowanie dysków w autostarcie przez polecenie net use. Nie wiedziałem na pocżatku o co chodzi do czasu aż sprawdziłem polecenie cmd w uruchom. Po wpisaniu polecenie cmd zamiast czarnego okienka pojawia się pusty ekran pulpitu aby za chwilę pojawiły się wszuystki ikonki jakie mam na pulpicie. Drugą sprawą myślę, ale mogę być też w błędzie, jest zawieszanie się windowsa przy uruchomieniu laptopa, tzn. loguyje się normalnie do Windowsa odpala się windows, ale po tym wszystkim nie reaguje myszka, nie reaguje klawiaturew w laptopie.... nic nie reaguje. Żeby móc normalnie pracować muszę wchodzić w tryb awaryjny użyć programu ATF Celaner, wyczyścić Prefetch, oczyścić dysk, przywrócić system i dopiero wtedy uruchamiam na nowo i Windows pracuje normalnie. Teraz wogóle nie wyłączam komputera po zakończeniu pracy tylko włączam go w stan hibernacji, żeby następnego dnia nie bawić się znów w bajkę pod tytułem: uruchomi się czy nie uruchomi. Czy ktoś ma może pomysł co się może dziać czy to wina sprzętu czy systemu.

Próbowałem zastosować nawet naprawe windowsa przez konsole z plyty cd wpisałem chkdsk /r potem chkdsk /p skanował skanował.... ale po zakończeniu saknowania Windows działa tak jak działał czyli z problemami.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Adam


(Adio741) #2

spróbuj zamiast cmd wpisać command

zobacz czy te polecenie cmd.exe znajduje się w C:\WINDOWS\system32