Problam vista a lan


(Marcin15ns) #1

Mam problem od 2 dni mam viste i chce się połąnczyć z internetem ale niemogę widzi sieć daje połąncz nastepnie Mimo to połąncz i nic !!


(Asterisk) #2

Proszę edytować własnego posta.

Na forum używamy polskich znaków


(August255) #3

Wyłącz zapore,zaktualizuj stery od katy sieciowej,włącz w centrum sieci- ,,odnajdowanie sieci'' jeżeli dalej nie działa daj znać :smiley:


(Marcin15ns) #4

jak mam to zrobić jak niemam neta ;/ . Ominołem ten punkt reszte zrobiłem jak kazałeś i nadal lipa ;(


(August255) #5

a w biosie ?? masz wszytsko włączone do karty Lan np ja mam karte msi i karte 1gb musze już włączyć w biosie potem mi ją zczytuje i dobiero vista mi wgrywa stery do niej a

Zobacz te które dostałeś z płytą główną :lol:

Złączono Posta : 21.04.2007 (Sob) 22:38

jaką masz płyte główną znajde i podeśle same stry bez plików .exe (bo chyba na modemie siedzisz ;] )


(Iamatrancemaniac) #6

Jak w ogóle można tak pisać ? Jest to obraza dla ludzi, którym zadajesz pytanie i prosisz o rozwiązanie swojego problemu. Zero ładu, składu i szczegółów, a wszystko to okraszone masą błędów ortograficznych - niedobrze się robi.

Ja np. z twojej wypowiedzi zrozumiałem tyle, co nic.


(August255) #7

Masz racje :slight_smile:


(Marcin15ns) #8

przepraszam was wszystkich :frowning: będę się starał pisac po prawnie jutro Ci napisze nazwy tych sterowników


(August255) #9

Napisz jaką masz płyte główną, dostawce internetu(neo/z kablówki??) masz router?? pomóż nam to my pomożemy tobie :slight_smile:


(Marcin15ns) #10
http://www.karen.com.pl/KatItem.asp?id=25&KatItemCId=4542

Na tej stronie znajdziesz wszystkie dane mojego laptopa , a neta mam LAN sieć osiedlowa , serwer stoi na serwerach TP.SA


(Witek32) #11

Witam.

Mam troche podobny problem,miałem zainstalowaną Viste Ulltimate 32 bit,net chodził jak złoto.

Coś mi się skopało zrobiłem nową czystą instalke i mam wielki problem raz mam net raz go nie mam,chodzi o to że daję w opcjach odnajdowanie sieci,utwórz sieć prywatną i nie mam połączenia ponieważ po restarcie widzi mi ją jako publiczną.Testowałem to na karcie zintegrowanej na płyciejak i karcie dopinanej do slota,zmieniłem nawet przynależność kompa -na komputer nie będący w sieci biurowej / na domowy.

Kurde pomysły mi się skończyły ,napiszcie co o tym sądzicie.

Dostawca netu: Dialog

Łącze ADSL 1024/256 kb

Płyta główna ASUS A7N8X-X

Pozdrawiam.