Problem- brak neta!


(Adiii161) #1

Siemka mam problem mianowice od miesiaca niemam wogole neta tzn pojawo sie powiedzmy na 1h a pozniej zanika ;/ mam lacze z jakiejs firmy i admin owej sieci przyszledl do mnie w tej sprawie aby to rozwiazac i mowil ze jakis worius blokuje mi polaczenie z netem. Zainstalowalem antywirusa i antydialera i jak wloczam kompa to antydialer pisze ze polaczenie z modemem zostalo utracone ;/ tyle ze ja niemam na modemie. Czy jest jakis wirus badz jaki jest powo tego ze tak sie dzieje :? KTOS WIE


(Polko P L) #2

a jaki masz antyvirus bo ja też miałem takie coś (tylko mam neta radiowego) i mi powiedział, że mam złego antywirusa (norton antyvirus 2004) i zainstalował lepszego(avast!) i jest spox


(Damian) #3

..::X-Scan::..

http://www.spywareinfo.com/xscan.php

Skanery Antywirusowe:

..::mks_vir::..

http://skaner.mks.com.pl

..::GeCAD (RAV)::..

http://www.ravantivirus.com/scan/

..::Webroot:...

http://www.webroot.com/services/spyaudit_03.htm

..::F-Secure::..

http://support.f-secure.com/enu/home/ols.shtml

..::BitDefender::..

http://www.bitdefender.com/scan/licence.php

..::Symantec {Norton}::..

http://security.symantec.com

..::HouseCall::..

http://pl.trendmicro-europe.com/consume ... ll_pre.php

PestPatrol

Opis Konfiguracji

ETD Security Scanner 3.0 - Antyszpieg

:arrow: CWShredder 2.1

:arrow: Spybot Search & Destroy 1.3

:arrow: Ad-aware SE Personal 1.05

Ostatecznie...Log z HijackThis


(Adiii161) #4

Wlasnie mam avasta i jakiegos antydialera ;/


(Chees) #5

Moze sie powtarzam ale moze log cos tu da. Trzeba szukac problemu :wink: