Problem karta Microsoft Tun Miniport #2


(Artur Stanislawski) #1

Witam!

Mam problem odnośnie karty Microsoft Tun Miniport #2. W menadzerze urządzeń obok tego urządzenia znajduje sie wykrzyknik. Sterowniki odnistalowałem i zainstalowałem na nowo. Proszę o pomoc.


(Dawid Czernek) #2

Czyli prawdopodobnie karta uległa uszkodzeniu.


(Meegosh) #3
  1. Notebook czy komputer stacjonarny?

  2. Jaką masz kar sieciową (Ethernet)?


(Artur Stanislawski) #4

To jest notebook. Karta sieciowa Atheros. We właściwościach Karta Microsoft Tun Miniport #2 jest napisane :" Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)"

Nie wiem co oznacza ten kod.


(Meegosh) #5

Witam, problem z Microsoft Tun Miniport #2 występuje gdy masz zainstalowane dwa protkokoły internetowe Protokół internetowy (TCP/IP) oraz Protokół internetowy (TCP/IP) wersja 6. Odinstaluj ten drugi - Start>Panel Sterowania>Połączenia sieciowe>PPM właściwości karty sieciowej (ethernet). Odinstaluj Protokół internetowy (TCP/IP) wersja 6. Restart kompa i powinien zniknąć problem z Microsoft Tun Miniport #2.


(Frog) #6

kasiur , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Artur Stanislawski) #7

Wszedłem w połączenie sieciowe->właściwości ->i odznaczyłem protokól internetowy w wersji 6(TCP/IPv6) i nadal jest tak samo jak było . Nic się nie zmieniło. Wogóle wygląda to tak jakby ten protokół nie był zainstalowany.


(Meegosh) #8

Napisałem wyraźnie żeby Odinstalować ten protokół, a nie odznaczyć jak Ty zrobiłeś.


(Hohlik30) #9

a gdzie znależdz jakies sterowniki do tego :slight_smile: :frowning: