Problem neostrada 128


(Siembiges) #1

Proszę o pomoc ,po każdym wejściu do internetu po około 5 minutach mam zerwane połączenie pojawia się komunikat iż zostałem odłączony od usługi.System jest czysty bez żadnych wirusów.Czy można zdeinstalować aplikację dostępową neostrady i ustawić przez kreatora nowego połączenia w windows? Z góry dziękuje za pomoc


(Xiao19) #2

wez zresetuj bramke{sieci) ipconfig /release ipconfig /renew

mozesz naprawic polaczenie sieciowe

sprawdz bez proxy lub z proxy jeszce


(Mdod) #3

kumpel mial mniej wiecej tak samo na neo 320. nie weim dokladnie co ile mu sie to zrywalo ale jak wlaczal neostrade jakims programem co kaza (niebieski jakis) to walsnie sie skarzyl ze czesto mu zrywa polaczenie. teraz laczy sie tak jakby pzez modem sie laczyl ale odpowiednie rzeczy tam pofpisywal nie wiem dokladnie ci gdzie bo go nie ma teraz


(Poborsky) #4

ja miałem taki problem, ze po włączeniu neostrady, gdzieś po 5 minutach ... traciłem połącznie...potem wyskakiwałe komunikat o jakimś błędzie [nie pamiętam numeru]...no i że zostałem odłączony od usługi .. w każdym bądź razie męczyłem się z tym trochę ... potem zainstalowalem service packa...no i po włączeniu netu ... system po 1 minucie uruchamiał się ponownie...okoazało się, że to był wirus Sasser....proponuję Ci uaktualnienie bazy wirusów...albo sprawdź jakimś skanerem on-line...może też masz tego drania...


(Kos@) #5

A ja takowego nie miałem. Aplikację dostępową bez problemu da się usunąć i bedzie działać na 200%. Po prostu ją usuwasz i już. Jeśli chcesz poczytać na ten temat to zajrzyj na:

http://www.neutrin.pl/modules.php?name= ... e&artid=13

Później możesz ustawić połączenie tak, zby łączyło się same np. przy włączeniu przeglądarki, komunikatora czy innych programików do netu, bez wpisywania hasła. sam mam tak zrobione i nic złego sie nie dzieje.


(Siembiges) #6

Dzięki bardzo za pomoc


(boczi) #7

Jeszcze pożyteczna strona o neostradzie: http://www.neostrada.info