Problem po instalacji Service Pack 3

(Adrian06c) #1

Witam , na początku chciałbym się przywitać. Może zacznę od początku . Zainstalowałem system Windows XP Home Edition SP2 na mojej kuzynki komputerze , chciała mieć go bardziej bezpieczniejszego i słyszała że coś co bardzo zabezpiecza pecety to Service Pack 3 do systemu Windows XP . Poprosiła mnie o instalację tego Service Packa na jej komputerze , a iż że miałem go na pendrive do przeniosłem instalkę z pendrive na pulpit , wyłączyłem antywirusa,aktualizację automatyczne , odłączyłem pendrive i zacząłem instalację. Po instalacji wyświetlił się komunikat że muszę uruchomić komputer ponownie żeby instalacja się dokończyła i że pierwsze uruchomienie może być dłuższe . OK zrobiłem tak kliknąłem Zakończ i nacisnąłem przycisk Start>Zamknij>i z menu opcji wybrałem polecenie Uruchom ponownie. Komputer zamknął się i uruchomił się ponownie, ale zamiast ekranu logowania czyli Ctrl+Alt+Del pojawił się Blue Screen . Tryb awaryjny się nie uruchamia. Co robić??

Pozdrawiam.

PS. Prób uruchamiania systemu w trybie awaryjnym jak zliczyłem zrobiłem 45 , a w trybie normalnym 87 razy . Łącznie uruchomiłem komputer 132razy.

Co robić?? U mnie na laptopie Service Pack 3 działa dobrze. Co robić?? Jak próbowałem robić reinstalację Windowsa to instalator wyświetlił mi informację że brakuję pliku winlogon.exe . Próbowałem z innych oryginalnych płyt instalować Windowsa to samo. Nawet Ubuntu nie mogę uruchomić. Zainstalowałem Vistę Home Premium bez najmniejszego problemu XP i Ubuntu nie mogę zainstalować Vistę zainstalowałem . Co to może być.

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam!

W dniu 13.07.2008 , o godzinie 14:11 został dopisany post przez informatykkkk

Dodam że próbowałem z konsoli odzyskiwania odzyskać system nic z tego . Co robić??

:frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning:

(adam749) #2

A naprawe systemu próbowałeś?? (Uruchamiasz kompa z płytki Windy > jak będzie tabelka “zainstalowane systemy operacyjne” to naciśnij R).

(Adrian06c) #3

Próbowałem to samo

(adam749) #4

To tylko format zostaje i odrazu po formacie instalacja SP3, albo na innym kompie zintegruj instalacje SP3 z instalacją Windy.

(Adrian06c) #5

W dniu 13.07.2008 , o godzinie 14:38 został dopisany post przez informatykkkk

Nie da rady formaty zrobić , robiłem formate i instalkę . Dalej to samo.

(adam749) #6

Sformatuj partycję systemową i zainstaluj na niej XP. Co do SP to mój poprzedni post.

(Olixxx94) #7

informatykkkk , pojawia się jeszcze ten bluescreen?? Daj kod błędu i plik, który go wywołał jeśli takowy jest wymieniony.

(Adrian06c) #8

Formatowałem partycję systemową i próbowałem na niej zainstalować XP i nic wyświetla mi informację że brakuję pliku winlogon.exe. Co robić??

(Kolmar) #9

informatykkkk , sprawdzałeś dysk za pomocą chkdsk /f /r ??

(Adrian06c) #10

tak rokko

W dniu 13.07.2008 , o godzinie 14:52 został dopisany post przez informatykkkk

hallo POMOCY RATUNKU! !!

(Kolmar) #11

http://www.windowsitlibrary.com/Content/329/14/2.html

W dniu 13.07.2008 , o godzinie 14:57 został dopisany post przez rokko

Nie wiem jakiego konkretnie Bsod-a miałeś więc… strzał, może ten ??

http://www.duxcw.com/yabbse/index.php?topic=16594.0

(Adrian06c) #12

kod bluescreena 0x000087 błąd:0x000000FFFF00FF83 initialize I/O host bridge

W dniu 13.07.2008 , o godzinie 15:16 został dopisany post przez informatykkkk

pomocy

(Adi Cpj) #13

ja miałem kiedyś ten sam przypadek i musiałem wymienić RAM-y i Dysk twardy. Pewnie ten SP3 miałeś z WIRUSAMI

Powodzenia

(Adrian06c) #14

wyjąłem dysk twardy wmontowałem nowy i się instaluję.