Problem po O/C. Słabszy wynik w 3dmark


(system) #1

Witam:

Posiadam Athlon 64 x2 4000+, Dfi infinity.

Postanowilem pobawic sie w podkrecanie. Poczytal bardzo duzo artykulow na ten temat i zaczelem podkrecan krok po kroczku. Zmienilem ht na 3, a fsb na 220. Po tym zabiegu komp jest stabilny ale w 3dmark 2003 przed 0c mialem okolo 16k pkt a po oc mam tylko 10k. o Co chodzi??


(Błażej) #2

Jakieś bugi. Sprawdź na wersji 06

W 3dmarkach sprawdza się grafe a nie proca

Pobaw się w programie SPI żeby jak najmniejszy czas mieć


(system) #3

To ze 3dmark sprawdze grafike to wiem. Chcialem sprawdzic czy oc wplynelo jakos na grafike. Sprawdzilem na wersji 06 i wyszlo mi 5k punkow. Na mojego palita 8600gt sonic jest to chyba poprawny wynik. A jesli chodzi o SPI do w prubie 1M uzyskalem jak narazie 38 sekund. Nie jest to moze rewelacyjny wynik ale chyba w normie.

Dzieki za pomoc


(klopas) #4

ja na 1m mam 47 sek :slight_smile:

po pierwsze rób na 16M mozna lepiej porównać...


(Rastko1) #5

na na swoim na 1m mam 32 sek.


(efazeti) #6

a ja przy 1M mam 49.453s :slight_smile:


(system) #7

Mam kolejny problem!!

Komp chodzil stabilnie na tych ustawieniach 3 dni(praktycznie przez te 3 dni byl caly czas wlaczony ) i tu nagle przy uruchamianiu kompa wystapil blad w stylu ocer clock fail i fsb wrocilo do 200mhz. komputer normalnie sie wlawcza na ale pojawia sie komunikat w stylu "k8 npt data change, update new data to dmi". Czy uszkodzilem sobie mobo?? czy moze restart biosu cos pomoze.

pomocy!!