orient900
(Orient90)
Witam, jestem po formacie i instalacji XP SP2. Instalując sterowniki do kart dźwiękowej wyskakuje komunikat:
“Microsoft Bus Driver should be loaded in your system before installing Realtek HD Audio Driver !”
Nie mam pojęcia o co chodzi i co trzeba zrobić, czytałem na rożnych forach jakieś porady, ale żadna z nich mi nic nie pomogła.
Dodam, ze karta dźwiękowa jest zintegrowana z płyta główna : ESC K.8 GEFORCE6100SM-M AM2 GF6100S VGA BOX
z góry dziękuje za pomoc:)
boczi
(boczi)
orient900 , proszę poprawić temat na konkretny, obrazujący problem, używając opcji EDYTUJ. Poza tym na Forum używamy polskich znaków w pisowni.
Przeniosłem do odpowiedniego działu.
dorcel21
(dorcel21)
system
(system)
Oznacza to, że zaraz po zainstalowaniu systemu powinieneś zainstalować sterowniki chipsetu płyty głównej, a dopiero potem sterowniki dźwięku.
orient900
(Orient90)
dorcel21- zainstalowałem to z pierwszego linku, nic nie dało, z drugim Sobie nie poradziłem, coś ściągnąłem ,ale lipa
Poraj - od razu po zainstalowaniu Windowsa, zainstalowałem sterowniki do płyty głównej , i nic, pierwszy raz mam tego typu problem
– Dodane 05.04.2011 (Wt) 13:51 –
nikt nie umie mi pomóc?
– Dodane 05.04.2011 (Wt) 16:24 –
dla wszystkich informatykow na tym forum =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
zainstalowalem sp3 i wszystko zajebiaszczo gra
do zamkniecia
aga_94
(Aga 94)
Spróbuj tak :
ściągnij i service pack v3 dla windowsa XP
-
Sciagnij zainstaluj daemona
-
Teraz w pasku zadana na dole po prawej stronie powinien byc znaczek daemona i tam kliknij prawym przyciskiem myszy i zamontuj ten service pack
-
zainstaluj audio realtek
tam bd ci kazali uruchamiac komputer ponownie, rob tak, i bedzie wszytsko dzialac
po wielu probach i poszukiwania rozwiazania wkoncu sie udaloo i teraz napawam sie odglosem z glosnikow ; DD
POWODZENIA !