Problem przy uruchamianiu gier

Moj problem polega na tym ze gdy uruchamiam gre to komputer mi sie zacina i po kilku minutach sie restartuje.

Ten problem pojawia mi sie przy uruchamianiu prywatnego serwera gry Knight Online.Problem natomiast nie występuje gdy uruchamiam globalny serwer.Wczesniej pojawial mi sie tez komunikat o pamieci wirtualnej lecz to udalo mi sie zmienic w moim komputerze.Format rowniez nic nie pomogl.Prosze o pomoc.

Podaj markę i moc zasilacza.

Wyskakują Ci jakieś bluescreen’y?

Podaj napięcia z BIOS’u i dla porównania napięcia i temperatury z Everesta Ultimate.

Na płycie głównej i częściach nie ma kurzu?Dobrze w gniazdach wszystko siedzi?

Nie masz na płycie napuchniętych lub wylanych kondensatorów?.

Xarosek , ile masz pamięci RAM i jaki system?

No i przede wszystkim jak proc masz??

i jeszcze warto poznać odpowiedź, na pytanie ile pamięci wirtualnie siedzi w systemie.

BTW, czy podgląd zdarzeń na zakładce aplikacja, krzyczy coś czerwonymi błędami ?

A więc tak ramu mam tylko 512.Zasilacz tez nie jest zbyt dobry (Codegen 250XA).

Moim systemem jest Windows Xp sp2.Wyskoczyl mi jeden blueScreen z błędem: d0000144 Unkown Hard Error.

Na płycie głownej nie ma kurzu.W gniazdach tez wszystko dobrze siedzi.Procesor to Intel pentium 4 2.4GHz

Temperatury:

Płyta główna 25 °C (77 °F)

Procesor 43 °C (109 °F)

Aux 25 °C (77 °F)

SAMSUNG SP1654N 38 °C (100 °F)

Zasilacz niezaciekawy.Podaj napięcia Z BIOS’u i Everesta…

Jeżeli tylko raz wyskoczył, to na razie nie brnął bym tym tropem, bo mogło to być spowodowane jakimś błędem logicznym dysku, ot czysty przypadek.

Temperatury są w porządku.

Podaj jeszcze napięcia o które prosił Loookash89, bo faktycznie zasilacz do najlepszych nie należy.

Dodatkowo spory by nam uatwiło, jakbyś podał model karty graficznej.

Gra wymaga min 256 ramu, Ty masz 512. W pierwszym poście coś o małej ilości SWAPa pisałeś. Tu się mozna zahaczyć.

Ile masz obecnie ? Spróbuj ustawić na sztywno, czyli min i max po 1024.

Moja karta graficzna to Ati Radeon 9600 series 128mb.

Swapa mialem 1534 ale zmienilem na te 1024 lecz to nic nie pomogło.

Nie bardzo wiem jak sprawdzic to napięcie w biosie i everescie i prosze o pomoc jak to zrobic.

W Everescie Komputer->Czujnik a w BIOS’ie, to zależy od wersji.Może zakładka Health?

To jest z everesta : http://img183.imageshack.us/my.php?image=everestnq0.png

A to z biosu:

VCORE 1.572v

+1.5v 1.472v

+3.3v 3.152v

+5v 4.928v

+12v 11.904v

Z BIOS’u nieco 3,3V za słabe a w Evereście 5V.(chociaż miernikiem by było wiarygodniej).

Masz możliwość sprawdzenia go na innym(lepszym) zasilaczu.

Niestety nie mam takiej mozliwosci.

Ale wszystkie inne gry normalnie mi chodza.

Nawet globalny serwer Knight Online.Tylko ten prywatny cos nie smiga.

Czy ktos jest wstanie mi pomoc z rozwiazaniem tego problemu?