Problem przy włączaniu kompa


(Andziak25) #1

Pomóżcie mi.

Naciskam guziczek, żeby go włączyć, a on piszczy i nic. Świeci się czerwona lamka a on nic. Dopiero po trzecim naciśnięciu Reset zaskoczył. Nie wiem co będzie jutro.

To problem ze sprzętem czy z systemem??


(sdar) #2

Jak piszczy (najlepiej podaj sekwencję tych "pisków" bo one nie są bez znaczenia)?

Jaki masz system?

Czy na ekranie coś się wyświetliło czy kompletnie nic?


(aju) #3

Czy jest to jeden długi pisk?

Podaj dokładnie jak on brzmi ( przynajmniej spróbuj to oddać najlepiej jak potrafisz)

Z tego co napisałem to na 99% nie łączy karta graficzna z płytą główną. Rozkręc komputer, wyjmij kartę, przedmuchaj slot z a potem dokładnie ją włóż z powrotem do komputera.


(Andziak25) #4

zawsze przy starcie tak pikał, jakby kontrolnie ale tak krótko. Teraz był ten sam ton tylko dłuższy, ok 5 sekund.Nic się nie wyświetliło.Czarny ekran. Windows XP z SP2. W sobotę gościu mi usuwał adware gator i czyścił komp w środku.


(sdar) #5

Zrób to o czym pisze aju


(aju) #6

na 100% nie dopioł karty graficznej tak jak trzeba :slight_smile:


(Andziak25) #7

Ale teraz się nie śmiejcie. Jak już go rozkręcę to powiedzcie mi mniej więcej jak ona wygląda i gdzie jej szukać. Może ja najlepiej wszystko podociskam to będzie pewniejsze.

Dziękuję


(sdar) #8

Kartę graficzną poznasz po tym, że do niej właśnie (tyle, że oczywiście na zewnątrz) podłączony jest (najczęściej przykręcaną wtyczką) przewód od monitora.


(Andziak25) #9

Ooooo! To spoko. Mam nadzieję, że to będzie "tylko" to.

Dziękuję Wam

Pozdrawiam.