Problem RPC (Prawdopodobna infekcja komputera)


(Rebelion933) #1

Witam, Problem taki jak w temacie...

Od wczoraj wyskakuje mi te okienko o błędzie RPC, że system uruchomi się ponowie za 60 sekund i tak dalej...

Czytałem o tym sporo, i wywnioskowałem, że być może posiadam robaka "Blastera", lecz przeskanowałem komputer programem "Malwarebytes' Anti-Malware" i nić nie wykryto, następnie skan specjalnym programem przystosowanym do tego Wiruska (nie pamiętam dokładnie jak on się zwał) i także nić nie wykrył, a błąd jak wyskakiwał tak wyskakuje do teraz.. szczerze, to irytuje mnie to już i nie wiem co dalej mam z tym zrobić...

Dodam także screen, jak to wygląda.

1060631789646834.jpg

Z góry dziękuje za pomoc.


(Leon$) #2

Blaster.Worm

http://www.searchengines.pl/Blaster-Sas ... 87133.html

:slight_smile:


(fiesta) #3

tytanowy , proszę o zapoznanie się z tą stroną oraz tym tematem, i konkretne nazwanie tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Rebelion933) #4

Przeskanowałem komputer:

W32.Blaster.Worm Removal Tool.

i

W32.Sasser Removal Tool

Nic nie znalazło, czyli z tego wynika, że infekcji nie ma a problem występuje nadal... Co robić?

edit.

Skanuje obecnie OTL'em ,wkleje logi, zobaczymy.

edit2.

Poniżej podaje logi ze skanu OTL'em:

http://wklej.to/bsyXX


(Leon$) #5

czy wykonałeś to

przeskanuj

Dr.WEB CureIt! http://www.dobreprogramy.pl/DrWEB-CureI ... 12976.html

Pobierz OTL otl-gmer-rsit-dds-inne-instrukcje-t370405.html przeskanuj daj log OTL.txt oraz Extras.txt.

:slight_smile:


(Rebelion933) #6

Log z OTL'a jest powyżej i jest problemik jeden mały.

We wszystkich wyżej wymienionych mam "uruchom ponownie komputer" a nie Restart komputera i mogę wybrać "uruchom usługę ponownie" a nie tak jak piszę "restart usługi" Nie wiem czy to jakieś ma znaczenie, czy jak..


(Leon$) #7

"uruchom usługę ponownie" to masz zaznaczyć

"restart usługi" = "uruchom usługę ponownie" to to samo znaczy

:slight_smile:

-- Dodane 01.05.2011 (N) 19:25 --

log jest obcięty

masz zrobić nowy po przeskanowaniu Dr.WEB CureIt!

:slight_smile:


(Rebelion933) #8

Pobieram owy program, przeskanuję i dam edit'a.

edit. Jest problem, podczas uruchamiania wyskakują mi jakieś dziwne błędy i komunikaty.

1:

http://img34.imageshack.us/f/36876350.jpg/

2:

http://img848.imageshack.us/f/44453865.jpg

(Leon$) #9

przed skanowaniem wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach

http://support.microsoft.com/kb/310405/pl

jeśli będzie problem ze skanem zrób go w trybie awaryjnym

:slight_smile:


(Rebelion933) #10

Przywracanie wyłączyłem, a błędy wyskakują dalej, w trybie awaryjnym jest to samo... nie da sie po prostu przeskanować.


(stalesz) #11

Sądzę,że to sprawa SP 2 i SP 3.Zainstaluj,jeśli nie posiadasz.


(Rebelion933) #12

Mam zainstalowany SP 3.Czuje, że złapałem jakieś syfy.. Tylko nie wiem jak je wyszperać.

-- Dodane 02.05.2011 (Pn) 17:17 --

Dodam też, że dziś po zrobieniu tego:

Komputer się już automatycznie nie resetuje, lecz po dłuższym czasie użytkowania.. zanika mi tak jak by dźwięk, np. gdy chcę włączyć winampa, wyskakuje mi coś o sterownikach dźwięku i muzyka nie leci.

Może ma ktoś jeszcze jakieś rady? ... bo nie wiem już co zrobić.