Problem w ustawieniach biosu. boot usb


(Wojtek Up1) #1

Witam,

problem dotyczy instalacji windows 7 przez usb a mianowice ustawienia w biosie. No wiec tak zbootowalem na USB windowsa i wszystko ok ale nie moge poradzic sobie z ustawieniami w biosie. bios go w ogole nie widzi, oto zdjecia ustawienia mojego biosa:

http://www.tinypic.pl/ic2umxlr23lc

http://www.tinypic.pl/14q9ykak93md

http://www.tinypic.pl/s4ayfuc9xtup

probowalem tez kazda z tych opcji po wcisnieciu f12

http://www.tinypic.pl/4cby7kofx2pm

i za kazdym razem kiedy USB jest wlozony do portu po nacisnieciu obojetnie jakiej opcji a nawet nic nie robieniu kiedy USB HDD jest ustawiony na first boot pokazuje sie to: http://www.tinypic.pl/nv7x2ph00jb6 i nic nie dziala i mozna czekac i czekac.

plyta to Gigabyte GA-P31-DS3L

i jeszcze jedno, windows na tym usb jest na 100% dobrze zbootowany bo sprawdzalem na innym komputerze i tam dziala wszystoko bez problemu.

mam nadzieje ze komus uda sie to rozwiazac, pozdrawiam :slight_smile:


(falcon89) #2

Wejdź do boot menu F12, wybierz Hard Disk i sprawdź czy tam jest twój pendrive (u mnie tak jest na ep32 ds3).


(Wojtek Up1) #3

tak zrobilem i sa tam 3 opcje do wyboru:

-USB-HDDO: (puste pole tu jest)

-Cho M. : ST(jakies cyferki, to chyba dysk jest)

-Bootable Add in Cards

(zadna z tych opcji nie dziala)

on tego pendrivera jakby nie widzial


(falcon89) #4

Ja u siebie wybieram USB-HDD i działa bez problemu.

Gdzie podłączasz pendrive (np. do przedłużacza)?


(Wojtek Up1) #5

no probowalem do roznych portow w zadnym nie dziala, nie do przedluzacza. normalnie z tylu komputera.

Dodane 25.02.2013 (Pn) 18:46

i jeszcze jedno, zawsze jak jest wlozony usb to pojawia sie ten czarny ekran z informacjami, a jak go wyciagne to normalnie sie system zalacza czyli musi go widac bo jak wloze go do portu to jakos blokuje dalszcze czynnosci.