Problem - Wolny system/Wirus


(Kenti89) #1

Witam i mam nadzieje ze bedziecie mi w stanie pomoc tak jak zwykle

2 dni temu potrzebowalem pewnego programu - zaznaczam ze nie uzywam anty wirusa (moj blad) . Sciagnalem ten plik iuruchomilem, nagle system zaczal mulic. Oczywiscie program nie zaczal dzialac.... byl to zwykly wirus

W jakis sposob sam zainstalowal mi sie jakis odtwarzacz multimedialny ktory dzisiaj znikl... nie mam pojecia jak sie to stalo a dostep do komputera mam tylko ja. Wiec wczoraj usunalem pliki wirusa HiJackThis i sciagnalem antywirusa - Avast'a(zrobilem update). Wykryto chyba z 5 wirow ktore odrazu usunalem. System nadal muli!! Nie mam pojecia co jest grane. Niby wszystko dziala okey ale przegladarka internetowa chodzi tak wolno ze praktycznie ledwo otworzylem ta strone

Gdy otwieram przgladarke czasem wyskakuja mi przerozne reklamy z jakims dziwnym logo:

123jug.jpg

w209.png

Oraz mnostwo procesow o tej samej nazwie! !!

321cmq.jpg

w963.png

PROSZE O POMOC PONIEWAZ NIE MOGE ZROBIC FORMATA - jest to ostatecznosc


(deFco247) #2

Skoro użyłeś HiJackThis to daj z niego nowy log.

Logi wklejasz na wklej.org lub wklejto.pl, a w poście dajesz tylko link.


(Gorgoroth) #3

Teraz to masz zwykłą lipę wynikającą z własnej głupoty. Nie dość, że zajmujesz się pirackim oprogramowaniem to jeszcze nie przestrzegasz podstawowych zasad. Jedna z nich mówi, że jeśli jesteś podłączony do Internetu to program antywirusowy jest niezbędny...

Spróbuj przeskanować tym: http://www.instalki.pl/programy/downloa ... mboFix.php


(JNJN) #4

Proszę zmienić temat na konkretny, opcja EDYTUJ i popraw.JNJN


(Kenti89) #5

Zrobilem jak kazaliscie i system dziala znacznei szybciej!

Logi:

http://wklej.org/id/99387/

http://wklej.org/id/99388/


(Gorgoroth) #6

Czyli co zrobiłeś? Wrzuciłeś logi na wklej? ;]


(Olixxx94) #7

Log z Hijacka czysty.