Problem z adresami stron


(Djmac) #1

Mianowicie po kazdym zamknieciu systemu wszystkie adresy stron ktore wpisywalem sa kasowane....i tak w kołko...jak cos wpisze tylko zamykam system, wlaczam pozniej juz po tym nie ma sladu...jak to zmienic zeby nie kasowalo tych adresow ?? zdjecie tak dla jasnosci o co mi chodzi... :wink:


Obrazek zakryto. Zbyt duży. Lazikar


(aju) #2

opcje internetowe==>tam masz historie ustaw na ile dni chcesz to nie powinno Ci już kasować

dodatkowo mam takie pytanko, gdyż możliwe iż to właśnie od tego: podaj nazwę firewalla jakiego używasz oraz czy nie używasz przypadkiem jakiegoś programu który CI to kasuje (musiałbys ustawić to w opcjach tego programu - może się kiedys bawiłeś)


(Bary1986) #3

Zbyt wiele mi to zdjecie nie mowi :stuck_out_tongue: nie wiem jak to zrobic bo nie uzywam IE ale moge polecic program

Opis:Program tworzy bazę adresów internetowych pozwala je przegladać. A także posiada opcję pingowania pojedynczego lub grupy wybranych adresów.

http://www.centrumxp.pl/download/programy/program.php?id=824

Pozdrawiam,


(Djmac) #4

To nie chodzi o histrie bo w historii strony sa...jest niby 20 dni :wink: chodzi mi o same adresy ze po kliknieciu na ten "trójkącik" zakreslony czerwonym :stuck_out_tongue: nie ma poprostu adresow stron...jedynie startowa.... :frowning: i te ktore wpisze od momentu wlaczenia kompa...

"firewalla" - w zyciu nie instalowalem zadnych programow które chocby przypominaly ta nazwe :slight_smile: tak powaznie :slight_smile: od samego poczatku jak wrzucilem XP tak bylo...


(Bary1986) #5

Hmm moze wyprobuj ten programik ktory ci dalem...link powyzej

lbo przesaidz sie na inna przegladarke...sugeruje Opere albo FF

Pozdrawiam,


(aju) #6

a o to Ci chodziło nie zauwazyłem

opcje internetowe==>znajdź tam coś takiego jak autouzupełnianie (mam angielskiego IE wiec nie podam Ci nazwy zakłądki) dajesz autouzupełnianie i zaznaczasz strony internetowe


(Djmac) #7

i tak jest caly czas :?

120ej.th.jpg


(Damian) #8

Spróbuj jeszcze zaznaczyc "formularze".

Jeśli to nic nie da, wejdź w zaawansowane i daj, "przywróć ustawienia domyślne".


(Tomek Zamlynny) #9

sprawdz czy nie masz syfu na dysku:

http://www.www.mks.com.pl =>> skaner On-line MKS

http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=188&t=82 =>> Spybot Search & Destroy

http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=657&t=82 =>> CWShredder

http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=107&t=82 =>> Ad-aware SE Personal

http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=730&t=55 =>> HijackThis

oraz

program do naprawy IE


(Lwm) #10

Moze masz zainstalowany jakis program ,ktory podczas wyłączania systemu czysci wszystkie dane,sprawdz dokladnie bądz daj loga


(Djmac) #11

NIestety to równiez nie pomoglo....

A i syfa na dysku równiez nie mam zadnego...nic zadnych wirusow...czysciutko....

Tylko niestety to nie dziala :?


(Tomek Zamlynny) #12

juz jest naprawione