Problem z aktywacją windows xp

Witam!

Mój komputer zaczął strasznie wolno chodzić był zasyfiony itp więc zamiast bawić się w usuwanie tego syfu postanowiłem wgrać windowsa od początku, wszystko było ok do czasu pierwszego uruchomienia. Wyskoczył mi komunikat że windows nie został uaktywniony, chciałem to zrobić ale pisze że na mojej licencji OEM przekroczono liczbę aktywowań mam oryginalnego windowsa XP professional zanim go usunąłem windows był aktywowany i nie miałem z tym problemów, ale co mam zrobić po reinstalu windowsa? Nie modernizowałem kompa w tym czasie, chciałbym zrobić to za pośrednictwem internetu bo telefonicznie może jakaś afera wyniknąć i mogą mnie wziąć za pirata itp. Wole się w to nie pakować.

jeżeli przekroczyłeś liczbę aktywowań czyli 10,to dzwonisz do ms i mówisz,że skończyły Ci się aktywacje i podają Ci nowy serial :slight_smile:

coś mi się wydaje że trzeba zadzwonić :confused:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … 23&start=0

też przez to przechodziłem, system oryginalny - nie było problemów - całkiem miła pani nawet tam pracuje:)

czyli mam zadzwonić pod ten numer?

(+48-22)594-10-00

i jak powiem że nie moge aktywować windowsa bo skończyły mi sie aktywacje to mi dadzą nowy serial? Czy ja mam windowsa aktywować przez telefon bo jest tam też taka opcja i inny numer?

Zadzwon pod 022 i wyjasnij tam wysla ci nowa naklejke a stary cdkey zablokuja /robilem to 3 razy/ naklejke dostaje wskazany partner microsoftu pozdro

Ja mam troszke inny problem. Mama kupila mojej siostrze uzywanego laptopa z Windowsem XP. Jest faktura, jest naklejka i wszystko bylo fajnie az calkiem niedawno przy probie instalacji poprawek agent sprawdzania legalnosci wyrzucil informacje, ze jest to zablokowana licencja grupowa i ze trzeba kupic nowego Windowsa. Kontaktowalismy sie z firma ktora nam to sprzedala, ale duzo dowiedziec sie nie da no i odsylaja do MS. Domuslam sie, ze kupowali komputery z firm, a pewnie firma leasingujaca te laptopy “likwidowala” je po zakonczeniu leasingu, wysylajac rowniez stosowna informacje do MS.

Czy ktos mial juz podobny problem i czy jest jakies rozwiazanie z MS, bo skoro kupilismy laptopa z XP to dlaczego mamy znow placic.

No to najpewniej będzie zadzwonić do MS. Tam się dowiecie co w tym przypadku. Może faktura jest ale na samego laptopa, bez windowsa.

Zadzwoń to ci wyjaśnią wszystko.

jak na samego laptopa i nie masz na Windows nawed rachunku to niestety masz według M$ pirata, przykro mi :frowning: idz do sklepu gdzie był kupiony i kłuć się niech ci dadzą nowy egzemplarz albo wystawią fakturę (może ci wcisneli pirata ?? )