Problem Z aplikacją svchost.exe

Witam, mam problem z aplikacją svchost.exe ktoś mi mówił że to aplikacja coś ma związanego z virusem. Ja się nie znam… Ale tera powiem dokładnie o co chodzi. Mam Antivirusa Nod32 zakupiłem go. Ostatnio patrzałem w antivirusie narzędzia>kwarantana pokazano mi virusa win32/agenta On był w system volume information_restore i tam dalej… Następnie weszłem w zdarzenia i pokazano mi że zdarzenie chciało,Zdarzenie wystąpiło podczas próby uzyskania dostępu do pliku przez aplikacje windows/system32/svchost.exe" Po tym fakcie jak wchodze w procesy pokazuje mi się 5x Svchost.exe. Czy coś jest nie tak ? W internecie piszą że to virus.

Proces svchost.exe jest jednym z podstawowych w systemach Windows i odpowiada za uruchamianie niemal wszystkich usług.

Ten proces się dubluje.

ProcessExplorer - pokaże tobie co się ukrywa pod svchost

Nie rozumiem>.

Muszę przejść na prostszy język… :stuck_out_tongue:

svchost.exe , o ile znajduje się w folderze C:\WINDOWS\system32 , jest ważnym programem w Windowsie i nie jest wirusem.

Pobierz i uruchom Svchost Process Analyzer. Nie musisz go instalować, to wersja portable. Pokaże Ci wszystkie sesje procesu svchost.exe. Normalnie jest ich około 7-8.

Dzięki :stuck_out_tongue: