Problem z baterią

Witam ,

mam następujący problem:

posiadam laptopa medion chyba Akoya nie znam dokładnie modelu.

W sobotę rano laptop działał prawidłowo po południu gdy załączyłem mój komputer zrobiło się kilkanaście błędów moje gg było rozkodowane tzn. usunęła się histora i numer nic nie działało następnie gdy załączyłem Firefoxa również historia , hasła itp. zostały skasowane.

Pomyślałem sobie że to objawa wirusa ponieważ mój antyvirus wyświetlał błąd.

Dawno nie formatowałem systemu więc zrobiłem to w sobotę do czasu wszystko działało prawidłowo aż z nocy z poniedziałku na wtorek moja bateria nie chciała się ładować.

Tu zaczyna się cała dla mnie zagadka :).

Bateria ładowała się cały czas do 100% w poniedziałek wieczorem naładowała się tylko do 76% dziś rano do 74% a teraz ładuje się tylko do 71%.

Bateria była dobrze sformatowana oraz prawidłowo ładowana.

Posiadam ją niecały rok.

Czego to zjawisko?

Bardzo proszę o pomoc.

Z góry dzięki , pozdrawiam szymolos_s

Ps.Posiadam system windows vista home premium

Hej,

Wygląda to po prostu na normalne zużycie baterii. Praktycznie wszystkie baterie do laptopów posiadają wbudowane układy elektroniczne, które ograniczają ilość procesów ładowania i rozładowywania układu. Mimo że ogniwa są jeszcze sprawne, układ nie pozwala na ich całkowite naładowanie. W takiej sytuacji pozostaje jedynie wymiana baterii na nową lub próby resetowania układu zawartego w akumulatorze - niestety tego ostatniego nigdy nie miałem okazji robić.

Pozdrawiam,

Dimatheus

http://www.google.pl/search?client=oper … 5%9Bcie:tu możesz uzyskać ciekawe informacje o bateriach. Może coś Ci się przyda. Pozdrawiam.

szymolos_s ,

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.