Problem z biosem MSI


(ohara) #1

Witam i proszę o pomoc,coś przestawiłem w biosie na płycie głownej Msi i teraz jak komp startuje standardowo to po widoku Msi gdzie sie wchodzi w bios (DEL)zostaje okno które muszę zamknac F1,a problem ze to nie mój komp.


(fiesta) #2

Wymień baterię podtrzymująca ustawienia BIOSu i zegara na MOBO, powinno pomóc :slight_smile:


(ohara) #3

A nie mozna jakos inaczej,np.wtyczka z prądu?a co to jest mobo.


(greh) #4

Boże widzisz a piorunami nie trzaskasz.:wink:

MoBo = Motherboard (Płyta główna). :smiley:

Niestety wtyczką się nie da.

Padła prawdopodobnie bateria podtrzymująca ustawienia BIOS-u i zegar.


(ohara) #5

Ok,dzieki.

-- Dodane 01.11.2009 (N) 19:05 --

Mała aktualizacja dotyczącego problemu dokładsnie to tak wygląda jak na screenie

5236b206b645ae29med.jpg

o co tu może chodzić


(Loczek__16) #6

Ja bym proponował wejść ponownie do BIOS'u i ustawić standardowe ustawienia. [Default settings] i zapisać [F10-save and exit]. A jeśli to nie pomoże to tak jak kolega wyżej - wymienić baterie na płycie głównej. :slight_smile:


(Eyeofstorm) #7

Czy wy widzicie co jest na zdjęciu.

Boże widzisz a nie grzmisz. :slight_smile:

A: Drive Error

Pewnie komputer nie ma napędu Floppy a w biosie jest ustawione boot z tego napędu .

Należy zmienić w biosie jako dysk startowy dysk twardy i przy opcji floppy disc zaznaczyć "none"

A Dokładniej tak:

W biosie zakładka Standard CMOS Features.

potem przy zakładce Floppy Drive a: zaznaczamy Not Installed

zapisujemy ustawienia i po bólu [-o<


(ohara) #8

Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.