Mam sieć osiedlowa i kiedy właczam BitComet to sciaga z predkoscia 20-30 kb/s .Moze to byc spowodowane działaniem mojego administratora poniewaz od poczatku odradzał mi ten program zreszta wszystkie zwiazane z torrentami. Czy moge zrobic cos zeby to przyspieszyc lub jakos odblokowac.Pozdrawiam
jaki masz transfer internetu ??
A jaką masz prędkość neta - wróżek nie ma :?
Nie wiem za bardzo jak to sprawdzic?
powinienej miec to w umowie
Ale mozesz to sprawdzic na http://www.dsl.cz albo http://www.continuum.com.pl/speedtest/
Moja predkosc to 36kb/s
wyglada nato ze wszytsko jest ok i BitComet dziala ci poprawnie.
P.S. Troszke dziwi mnie twoja predkosc lacza do predkosci pobierania.
to co chcesz więcej :?: możesz pobawić się programami typu cfosspeed albo TweakMaster ale raczej wiele to nie da :-o
a prędkość z torrentów zależy też od seedów/peerów
Na poczatku jak zainstalowałem cometa to były momenty ze ciagnał po 200kb/s dopóki nie zajal sie tym administrator ,Moze jest to tez zalezne od tego ilu jest teraz uzytkowników.?
:-o
tak
mozliwe ze administrator zalozyl ci jakis ogranicznik
No własnie chodzi mi głównie o to czy moge sie jakos z tym uporac? czy jest na to jakis sposób?
Rozmowa z adminem sieci 
Jeśli to Admin nałożył na Twoje łącze ograniczenia to sposobem będzie rozmowa z nim.
Zajrzyj też do umowy - może masz tam zagwarantowaną minimalną prędkość większą niż aktualna.
Dobra spróbuje ale mam jescze jeden problem od wczoraj. Zawiesza mi sie BitComet bo wyskakuje okienko :
ERROR REPORT CONTENTS
PLEASE UNCHEK ANY FILES TOU DO NOT WISH TO SEND
v ERRORLOG.TXT
v CRASH.DMP
Jak usuwam te pliki recznie z BitCometa to i tak wracaja za 5 min.
Przeinstaluj BitCometa i przeczyść rejestr np. Reg cleanerem - dostępny w vortalu.
Przeskanowałem i mam cała liste plików co mam dalej zrobc (jestem amatorem komputerów)
ale czym ?? RegCleanerem ??
-
Wywalasz Bitcometa i foldery po nim.
-
Odpalasz regcleaner
wywalasz wszystko co program znajdzie.
- Instalujesz BitCometa na nowo.
Nastepny moj problem jest taki ze po wlaczeniu systemu startuje bitcomet ale nie zaczyna sciagac mimo ze mam wlaczone autouruchamanie zadan i musze kazde zadanie uruchamiac recznie a nie wiem jak go przeinstalowacaby nie stracic niedokonczonych plików.
a poza tym robiłem test predkosci i wynosi on 398kb/s i sa seedy a sciaga z predkoscia 5 lub 6 kb/s dlaczego zwolnil kiedys miałem transfer 36kb/s i sciagałm 30kb/s .Jak to przyspieszyc.