Problem z copy.exe nie da się zalogować ;/


(Kosmos500) #1

Witam! Mam problem z copy.exe . Dla co nie których jest on już znany. Tak w skrócie wirus się sam generuje na wszystkich partycjach (C,D,E,F) , dyskach przenośnych (np.telefon , pen drive) i je blokuje. Avast go wrzucał cały czas do kwarantanny , ale to nic nie dawało ;/ Wirus ten zaatakował wczoraj mój komputer około godziny 23 , więc już dałem sobie z nim spokój i postanowiłem dzisiaj z nim powalczyć. Dzisiaj uruchamiam komputer i o dziwo wyskoczyło mi okno logowania , mimo że komputer jest ogólnie dostępny bez hasła. Tak więc próbowałem się zalogować , uruchamia się pulpit , widzę tylko przez parę sekund tapetę (bez ikon) i odrazu się wylogowuje i tak się to zapętla ;/

Wyczytałem gdzieś , że można go wyeliminować przez tryb awaryjny , ale nie ogarniam tego za bardzo ;/

Proszę o pomoc.

//edit

Proszę nie pisać tekstów typu "google nie bolą" , bo już wyszukałem jak zlikwidować copy.exe , tylko że nie mogę się zalogować na użytkownika ;/

A jeszcze nigdzie nie opisali takiej sytuacji ;/


(Acorus) #2

W trybie awaryjnym użyj USBFix http://www.teamxscript.org/usbfixTelechargement.html

Kliknij w nim na przycisk "DELETION" (jeśli jakiś folder nazwałeś muza lub muzyka to zmień na inną przed użyciem USBFix.).

Daj raport z tego narzędzia.


(Kosmos500) #3

Jak go mam użyć ? Wrzucić na płytę i z płyty go uruchomić jakoś ? Przypominam , że nie mogę się zalogować , bo automatycznie się wylogowuje. :roll:


(Spandau) #4

Piszesz na forum z drugiego komputera?


(Kosmos500) #5

Tak. Z laptopa dokładnie.


(Spandau) #6

Rozumie że tryb awaryjny także nie działa W takim razie Pokaż raport OTLPE instrukcja http://www.fixitpc.pl/topic/4414-diagno ... h-windows/


(Kosmos500) #7

To znaczy ciężko mi stwierdzić czy działa , ponieważ mój komputer uruchamia się w ten sposób , że monitor jest tak jakby w stanie uśpienia do momentu pojawienia się napisu "Zapraszamy!" i nie pokazuje tych napisów , konfiguracji komputera itd. A jak próbuje wejść do trybu awaryjnego to monitor dalej jest "jakby uśpiony" i pracuje , lecz nie świeci się czerwona lampka H.D.D

//edit

A system się wypala , lecz jak wcześniej wpisałem chce żebym się logował do ogólnie dostępnego komputera i jak się zaloguje to od razu mnie wylogowuje

System Windows XP Sp2 mam jak coś.