Problem z dźwiękiem oraz problem przy włączaniu komputera


(Tamister) #1

Witam. Ostatnio zainstalowałem sobie grę "Lego Harry Potter 1-4". Gra jest nawet fajna i normalnie mi działa, tylko czasami jest problem, że mi ją automatycznie wyłącza, pojawia się wtedy błąd "nie wysyłaj". Być może to przez zbyt słaby komputer, ale to nie jest główny problem, że gra się wyłącza. Głównym problemem jest to, że jak włączę tę grę i potem z niej wyjdę (lub sama się wyłączy) to zanika głos w całym komputerze i wyświetla się napis: "Nie ma dostępnych aktywnych urządzeń miksujących. Aby zainstalować urządzenia miksujące, przejdź do panelu sterowania, kliknij kategorie drukarki i inny sprzęt, a następnie kliknij ikonę dodaj sprzęt". Głos się odnawia dopiero przy zresetowaniu komputera.

Próbowałem tej metody - nic nie pomogło.

Próbowałem

pomogło dzień, czy dwa, a potem znowu problem się pojawił na nowo.

Zamieszczam loga z HijackThis:

LOG

Drugi problem jest taki, że przy włączaniu komputera, to zamiast się włączać, strasznie buczy przez kilka minut (czasami trzeba go ciągle resetować, żeby się włączył). Ostatnio skanowałem, to było kilka wirusów, które usunąłem, ale problem znowu wrócił.

Skanowałem programem Malwarebytes' Anti-Malware, ale nie wykrył żadnych wirusów.

Tutaj jeszcze logi z OTL:

OTL

ExtrasL

Proszę o pomoc. Z góry dzięki.


(Spandau) #2

Skupię się na tych błędach

Avast nie został chyba poprawnie odinstalowany Proszę użyć do tego odpowiedniego narzędzia http://www.avast.com/uninstall-utility w trybie awaryjnym windows

Wejdź do konsoli windows http://www.fixitpc.pl/topic/48-konsola- ... e-windows/ i skorzystaj z polecenia chkdsk /r

W jaki to sposób usuwałeś Bonjour?


(Tamister) #3

Zrobione

Zrobione

Za pomocą tego: http://www.searchengines.pl/Usuwanie-Bo ... 03177.html (na forum kiedyś podali mi to rozwiązanie, dokładnie w tym problemie: tutaj)

I tutaj logi z OTL (zrobiłem nowe, na wszelki wypadek):

OTL

Extras

@Edit: Tylko jak zawsze robię skany OTL'em, to co jakiś czas (2, 3 razy na skan) wyświetla mi się w tray'u wiadomosć, że OTL.exe jest zepsute i trzeba uruchomić CHKDSK.


(Spandau) #4

Czy narzędzie do usuwania Avasta zostało użyte w trybie awaryjnym?

Nadal pojawia się ten błąd Podaj odczyt SMART z HDTune Instrukcja http://forum.hotfix.pl/sprzet-komputero ... -t512.html Dodatkowo uruchom HDTune przejdź do zakładki Error Scan i Start podaj czy znalazł jakieś bad sektory


(Tamister) #5

Odczyt smart:

Tak, narzędzie użyte do usuwania Avasta zostało użyte w trybie awaryjnym, ale nie wiem czemu nie usunęło. A może ten błąd, który napisałeś, to jest błąd, który się pojawił po włączeniu OTL (wspomniałem o tym w ostatnim poście)? A po zeskanowaniu HD Tune, wszystko jest OK.


(Spandau) #6

W okno Własne opcje skanowania / skrypt w OTL wklej:

Klikasz na Wykonaj skrypt. Zgadzasz się na restart komputera. Log z usuwania na forum

Następnie ponownie uruchamiasz OTL klikasz raz jeszcze Skanuj i dajesz nowy log na forum Czyli dwa logi jeden z usuwania drugi z nowego skanowania po usuwaniu.

Przeskanuj ten plik http://www.virustotal.com/ podaj raport na forum


(Tamister) #7

Log po zresetowaniu komputera

OTL

Extras

Nie mam takiego pliku. Jedyny plik jaki mam (podobny do niego) to autolfn.exe (w tym samym folderze)


(Spandau) #8

Czy wykonałeś pełny skan Malwarebytes? Brak zainstalowanego SP3 dlaczego?

Plik jest na pewno ale ma atrybut ukryty po wykonaniu skryptu OTL powinien być widoczny

W okno Własne opcje skanowania / skrypt w OTL wklej:

Klikasz na Wykonaj skrypt. Zgadzasz się na restart komputera. Log z usuwania na forum

Następnie ponownie uruchamiasz OTL klikasz raz jeszcze Skanuj i dajesz nowy log na forum Czyli dwa logi jeden z usuwania drugi z nowego skanowania po usuwaniu.

Wykonaj defragmentacje dysku http://majorgeeks.com/Puran_Defrag_Free ... d6360.html

W związku z powyższym błędem zobacz ten wątek http://support.microsoft.com/kb/842715/pl