Problem z dźwiękiem w Windowsie

Za kazdym razem gdy resetuje kompa to w ustawieniach nagrywania mam zawsze zaznaczone “wycisz” da sie to zmienic jakos na stale zebym nie musial po kazdym resecie odznaczac tego?

MOże zamiast go resetować poprostu go Zamykaj normalnie… :smiley:

A tak poważnie to możliwe że reinstalacja sterowników od dźwieku pomoże… Ale najpierw musisz usunąć stare sterowniki w Menedzerze urządzeń…(Moj komputer klikasz prawym myszy ->właściwości -> na jednej z zakładek znajdziesz przycisk “menedżer urzadzeń”) Tam usuwasz sterowniki audio… (ale musiesz mieć wcześniej płytę ze sterownikami do dźwięku bo potem nie bedzie miał windows z kąd znaleźć ich… )

Sterowniki Audio to z taką ikonką głośniczka -trzeba usunąć twoją kartę dżwiękową (np… jeśli jest to SoundBlaster to tam właśnie będzie taka nazwa…) Poźniej po zrestartowaniu kompa pojawi się monit o instalację urządzenia… wybierasz zeby windows sam zainstalował urządzenie. Jeśli nie uda mu się to, to wtedy instalujesz sterowniki jeszcze raz ale tym razem z własnej płyty instalacyjnej… (Zazwyczaj z napisem SOUNDCARD DRIVERS)

A strona producenta karty dźwiękowej/płyty głównej?

Mnie się jeszcze nigdy nie pojawił. Instalowałem wtedy sterowniki i już.

Albo AUDIO DRIVERS ;>

I przepraszam bardzo, R3s3t , że tak się czepiałem.