Problem z dzwiekiem


(Oki Doki20002000) #1

Po wgraniu nowego Windowsa XP Profesional nie slysze wogule dzwieku.Zainstalowalam odpowiedni sterownik a mam VIA AC 97 Audio (WDM) pisze ze wszystko funkcjonuje ale nadal nie mam dzwieku.Pomorzcie !!


(lazikar) #2

A nie masz przypadkiem ściszonego dzwięku?? Sprawdz w regulacji głośności :smiley:


(Oki Doki20002000) #3

Wszystko jest tu dobrze dzwiek wydaje sie byc odtwarzany ale go nie slysze mimo ze mam glos na maxa


(lazikar) #4

W trayu masz ikonke głośniczka klikasz na nią dwa razy i tam zobacz czy wszystko jest na maxa. Wszystko.


(Oki Doki20002000) #5

To ja wiem jurz i dawno to zrobilam,mimo to nie slysze nadal dzwieku


(system) #6

Dobrze, że nie spytałeś jeszcze czy okidoki nie ma wady słuchu... :evil:


(Oki Doki20002000) #7

Widze ze sie tutaj nic konkretnego nie dowiem to nie jest mile zarty sobie stroic gdy drugi potrzebuje pomocy.Troche kultury prosze! !!


(Asterisk) #8

I dlatego właśnie powstał poniższy post

PS

Sprawdź we właściwościach multimediów czy twoja

karta jest ustawiona jako domyślna.


(Oki Doki20002000) #9

ah leck mich am Asch


(system) #10

a wszystkie kontrolery dźwięku masz zainstalowane?? a może cos z głosnikami nie teges :?


(Oki Doki20002000) #11

Post nr 1 :

z glosnikami wszystko klar bo mam dwa komputery sprawdzalam

Post 2 :

Wszystkie kontrolery dzialaja dzwiek wydaje sie byc otwarzany

tzylko go nie slychac


Ukłony od opcji Zmień

Asterisk


(Qbek50) #12

:badgrin:

sprawdź czy masz kabel podłączony do karty dzwiękowej


(system) #13

a moze masz w biosie dzwiek wlaczony, sprawawdz,


(Lt Prochownik) #14

opisze ci co ja zrobiłem może ci pomoże choć nie wiem jaką masz kartę .

Otóż mam kartę integrę 5,1 na płycie asus a7v600 [orginalny sterownik to soundmax] po zainstalowaniu sterów via też nie miałem dziwięku w

koncu przełozyłem wtyczkę od głośnika do gniazdka obok tzn tam gdzie powiinien być mikrofon i komp nagle odzyskał głos. :smiley: :smiley: :smiley:


(Polko P L) #15

spróbuj zainstalować ponownie sterownik


(Minio Dp) #16

Włącz Windows Media Playera i przetsstuj włączając jakąś piosenkę( w systemie jest jedna w folderze Moja Muzyka). Jeżeli wyświetli sie ona na czerwono tzn. że jest zły sterownik lub wogóle go nie ma. Jeżeli piosenka będzsie na zielono, to trzeba gdzie indziej szukać problemu :smiley: