Problem z dzwiękiem


(tomal_) #1

Mam problem z dzwiękiem z mojej karty muzycznej. Karta jest zintegrowana na płycie i jak dotąd wszystko ok, dzwięk czysty. A tu nagle zaczęły mi charczeć głośniki jak słucham muzy na kompie. Sprawdzałem sprzęt (wieże) jest ok bo płytki gra czysto. Czy te objawy wskazują na wyjechanie karty ?? Mam jeszcze gwarancje na płyte i zastanawiam się czy jej nie oddać do serwisu. Proszę o rady, dzięki


(Damian) #2

Zobacz moze w kontrolkach głoścności na karcie,czy któryż z sówaków nie jest przestawiony ma max.


(Duch) #3

ewentualnie spróbuj przeinstalować kartę... poszukaj w sieci najnowszych sterowników; odinstaluj te które masz i zainstaluj najnowsze


(tomal_) #4

suwaki są ustawione na 1/4 wysokości a im wyżej tym straszniej gra... :frowning: a co do nowszych sterowników, to skoro było ok do teraz to po co mi nowe... jeszcze strona producenta nie działa :frowning: więc chyba serwis wita


(Duch) #5

jeżeli nie chcesz nowych to zainstaluj te, które masz na płycie CD do płyty głównej :smiley:


(tomal_) #6

no właśnie mam te sterowniki z płyty :slight_smile: których zawsze używałem i było dobrze


(Duch) #7

no to super :lol: ale ty wogóle nie rozumiesz o co mnie chodzi :roll:

ODINSTALUJ KARTĘ DŹWIĘKOWĄ I ZAINSTALUJ JĄ PONOWNIE :slight_smile:


(tomal_) #8

no to też robiłem i dupa blada :lol:


(Duch) #9

aha :smiley:

no to sprawdź kabelek... czy wtyczka jack jest dociśnięta lub czy coś tam się nie popsuło... :roll:


(tomal_) #10

no kabelek jest raczej sprawny bo podłączyłem go pod inne urządzenie i dzwięk jest prawidłowy, tzn. czysty. No inaczej poczekam trochę czasu i oddam płytę do serwisu. Dzięki za rady i sugestie :smiley:


(Slafur) #11

Witaj.

Ja polecałbym Ci zmianę karty na montowaną w PCI. Mam też zintegrowaną i robiła mi podobne wykręty, jak oddałem jądo serwisu to dali mi inną płytę na której była też zintegrowana karta i chodziła podobnie. Zmieniłem na SB LIve 5.1 i chodzi o niebo lepiej. Ja polecałbym Ci jeszcze reinstalkę systemu, i przejżenie biosu.