Problem z Dźwiękiem


(Kamilka Slupsk) #1

Problem polega na tym że niemam w ogóle//ort dzwięku .

Wchodze w panel sterowania , dzwieki a tam ,, No Audio Device " Moje starania naprawy tego

kończyły sie cały czas tym samym No audio device .

Próbowałem odinstalowac wszystkie codeki oras sterowniki wraz z kartą dzwiękową , po uruchomieniu ponownym komputer wykryl nowy sprzet instaluje sie i wyskakuje błąd < This device cannot start. (Code 10) >

Taki błąd mam w programie winamp <"DirectSound output v2.2.6 ... Error code: 8878000">

Sprzecik jaki mam to :

Płyta głowna : ASUS P5N-E SLI z chipsetem nForce 650i.

Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs)

Dysk 500Gb NTFS

Grafika 2 x NVIDIA GeForce 8500 GT 512MB 128bit

Karta dzwiękowa zintegrowana : Realtek ALC883 wyposażony w wykrywanie/zmianę funkcji portów audio oraz wielopotokowość

Koncentryczne wyjście interfejsu S/PDIF na tylnym panelu I/O

Pamieć ram:

4 x 1gb ddr II 800

-- Dodane 21.03.2009 (So) 18:47 --

Próbowałem już wgrywać sterowniki paro krotnie czyscilem cclenerem 2 razy nawet w tybie awaryjnym i nic sterowniki jakie wgrywalem to :

Realtek_Windows_V51005296 dla xp !!


(boger) #2

tak ciezko wejsc na strone asusa i sciagnac sterowniki do plyty glownej?

http://support.asus.com/download/downlo ... uage=pl-pl

tu sa do dzwieku (P5N-E SLI) - Realtek HD Audio Driver V6.0.1.5350 for Windows 32bit/64bit Vista.(WHQL):

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/Dri ... _Vista.zip

sprawdz czy karta jest wlaczona w biosie


(Kamilka Slupsk) #3

Wiesz gdybym nienapisał wcześniej ze już to uczyniłem morze bym ci nieodpisał dziekuje za dobra rade ale to juz wykonałem parokrotnie i nadal nic dlatego szukam pomocy :slight_smile:


(Frog) #4

Mamna23 , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Poza tym na forum używamy polskich znaków (ż, ź, ć, ą, ś itp.). Korzystając z przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif